[tulokset lauantai]
[tulokset sunnuntai]

Tulipa tästä jälleenkerran sekava ja epäonnen täyteinen kisa. Mutta onneksi oli siellä hienojakin ja iloisia hetkiä.

Lähtökohdat

Takana Italian Euroopan kilpailu, joka söi kyllä voimavaroja paljon, mutta antoi myös paljon. Sekä tietoutta, että maailman kärkikään ei kovin kaukana (esim. nousu lähtöpaikasta 24 sijalle 9.).
Kouvolassa oli ollut isoja moottoriongelmia. Nyt moottori oltiin käytetty täyshuollossa ja olimme toiveikkaita, että nyt se lähtisi kulkemaan.

Harjoituspäivä to 06.06.2013:

Ensin kaksi vetoa moottorin sisäänajoa ja ensimmäinen ajo aikaan 46.2. Nixu sanoi, että moottori oli parempi, toimii loistavasti kaikissa nopeissa mutkissa, mutta radan hitaimmassa 180 asteen mutkassa ei mitään alalähtöjä.
Emme uskoneet vaan väitimme, että Nixu ei osaa ajaa mutkaa, ajolinja näytti vähän erilaiselta kuin muut (sisään aikaisemmin).

Virallinen harjoituspäivä pe 07.06.2013:

Emme edistyneet omalla moottorilla, alalähdöt tuossa mutkassa oli täysin kateissa. Puolelta päiviltä päädyimmekin kokeilemaan tiimin konetta. Se toimi selkeästi paremmin tuossa hitaassa mutkassa, vika ei siis ollut Nixun ajamisessa.
Tuo tiimin kone ei kuitenkaan kulkenut toivotusti nopeissa mutkissa ja suorilla, joten palasimme omaan moottoriin.
Testi omalla moottorilla, mutta kaikki muut osat (pakoputki, kaasutin, puola) tiimin koneesta. Ei mitään eroa, alalähdöt puuttui. Vika siis omassa mosassa.
Taas tiimin koneeseen, nyt meidän osilla (pakoputki, kaasutin), mutta ei edelleenkään suoranopeutta.

Tässä vaiheessa Nixu oli todella allapäin. Hän kysyi voiko hän viedä koneen huollellavaksi samalle moottorin huoltajalle, joka huolsi sen ennen edellisen vuoden Kouvolan kisaa.
En voinut kuin suostua. Kävin katsomassa moottorin huoltoa ja meille tarjottiin tuon toisen tiimin varakoneeta ("joka ei kelvannut kenellekään) testattavaksi.
Testissä tuo "kone, joka ei kelvannut kenellekään", mitähän nuo muut tiimin koneet kulkee?, kulki todella hyvin, ei pienintäkään ongelmaa tuossa hitaassa mutkassa, vika ei siis ollut Nixun ajossa.
Aika 45.8 vaikka näki selkeästi, että Nixu yritti aivan liikaa (kuten hän sanoi itsekin), jarrutukset aivan liian myöhässä.

Tiesin heti, että vuokraisimme koneen Nixun noustessa hymyillen autosta (ja loppujen lopuksi hinta oli varsin kohtuullinen).
 

KISAPÄIVÄ LA 08.06.2013.

Lauantaille oli ukkoskuuroja, mutten keli jatkuisi helteisenä kuten harjoituspäivätkin

Warm-up: yksi kierros.

10 minuuttia ennen aika-ajoa starttasin vuokrakoneeta, ei mitään elonmerkkiä.
Tutkimme koneeta, sähköt meni startille saakka, siis startti sökö. Esimerkillistä toimintaa vuokrakoneen vuokraajalta, toinen kone tilalle kolmessa minuutissa paikalleen.
Mutta silti Nixu ehti ajaa vain yhden kierroksen.
Epäonni osuu kohdallemme todella ihmeellisesti.

Aika-ajo: sijoitus 11.

Aika-ajon alkuun tuli Nixun toivoma asia. Alkoii tihkuttaa, alla slicksit. Nixu säntäsi aika-ajoon ensimmäisenä ja nyt oli kyyti sellaista, että eräs kärkipään kulkettaja totesi, että "jäin kuin tikku paskaan".
Nixulla tuossa vaiheessa 1.4 sekunnin pohjat. Sade lakkasi ja rata kuivui hämmästyttävän nopeasti, käytännössä kahdessa kierroksessa.
Nyt ratkaisi siis kuka saa viimeisen kierroksen osumaan.
Nixulla oli hurmos päällä ja ei muistanut tehdä viimeiselle kierrokselle tilaa, kaksi ohitusta ja ei rittäävää parannusta. Silti erän viidenneksi nopein.
Nixu tyytymätön aika-ajoonsa koska jumittui hitaampien taakse.
Aika 45.7.

Erä A-B: lähtöpaikka 8. (ulkoreuna), sijoitus 4.

Kohtalainen startti, nousua yksi sija. Sen jälkeen Nixulta poikkeuksellista ajoa, tyytyi ajamaan Santeri Variksen "imussa" ja Santeri veti kierros kierrokselta ylöspäin, Santerin tekemästä ohistus"reiästä" aina samalla ohi.
Ja lopussa tietysti Santerista "kiitokseksi ohi". Olisiko Nixu oppinut käyttämään "päätä" eikä kaikki heti likoon?
Toisaalta ajon jälkeen Nixu sanoi, että ei tuo ole kivaa kun vain odotellaan ja odotellaan, ei yritetä heti alusta parastaan.
Aika 49.7.

Erä B-C: lähtöpaikka 7.  (ulkoreuna), 10.

Hyvä lähtö, nousu heti viidenneksi, mutta pään käyttö loppui sitten taas tähän erään. Kaikki likoon ja heti toisella kierroksella Nixu säntäsi Santeri Variksen ohi ja veti Santeri kierros kierrokselta. Sitten viimeisellä kierroksella Nixu ja Santeri ajettiin kiinni.
Pitkällä lähtösuoralla Samu Kylmälä tuli ohi ja Nixu yritti taas käsittämäntä. Kuittaus heti seuraavaan hitaaseen ja "härdelli" valmis. Vauhti pysähtyi ja takaa otettiin kilpailijoita mukaan kymmenien metrien takaa. Joku tuuppasi Nixun vielä pitkäksi ja viimeisellä kierroksella siis kuuden sijan menetys.
Aika 49.9.

Pre-finaali: lähtöpaikka 7. (ulkoreuna), sijoitus keskeytys

Jälleen hyvä startti, nousu viidenneksi. Ensimmäisellä kierroksella Nixu nousee vielä Samu Kylmälän ohi neljänneksi ja hakee ohitusta kolmosesta. Samu osuu kuitenkin Nixua yrittäessään kuitata ohitusta takarenkaaseen ja Nixu ajautuu sateen liukastaman radan ulkoreunaan ja liukuu lopulta hitaasti radalta ulos syvään monttuun, josta auton vetäminen radalle mahdotonta.
USKOMATONTA EPÄONNEA JÄLLEEN KERRAN.

Finaali: lähtöpaikka 27. (ulkoreuna) , sijoitus keskeytys

Pre-finaalin kesketyksen vuoksi lähtöpaikka letkan perältä. Nixulta hyvä lähtö, nousu ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalle 20.
Mutta toisella kierroksella, radan toisessa mutkassa Nixu käyttää edelläajavan ohituksen hyväkseen ja samaan reikään. Mutta ohitettava tökkää Nixua takakulmaan ja nurmikko kutsuu jälleen.
Ohitettava pyytää kauniisti virhettään anteeksi jälkeenpäin. Ei voi olla kai vihainen?
MUTTA ONNEA?.

Yhteenveto lauantaista:

Tuntuu, että tämä epäonni on jotain käsittämätöntä. Syö fiilistä.

 

KISAPÄIVÄ SU 09.06.2013:

Fiilis ei ollut kovin korkea sunnuntaipäivälle. Sääksi oltiin luvattu jälleen satunnaista sadetta.

Warmup: ei tiedossa.

Rata yön sateilta ei ihan kuivimmassa kunnossa. Nixun ajo todella hyvää, transponderi vielä latauksessa, mutta Nixun aika ajotietokoneen mukaan 46.0, jolla oltaisiin oltu sijoilla 6-10.

Aika-ajo: sijoitus 12.

Aika-ajo ei oikein onnistunut, Nixu jäi ajamaan eteen ja tiimikaveri Sara "imutti" perästä. Nixu ei koskaan parhaimmillaan kun joku heti takana, jää ajamaan takana ajavaa vastaan.
Aika 49.7.

Erä B-C: lähtöpaikka 8. (ulkoreuna), sijoitus 9.

Tästä tuli puolisokean kuljettajan ajo. Lähtöruudussa Nixu huomaa, että toisesta silmästä piilolasi poissa ja kiskaisee toisenkin pois. Miinus 1.7 näöllä oli kuulemma kanttari hieman "hämäriä", piti arvella mihin kääntää...
Samanlaista ongelmaa oli kisaviikonlopun aikan muutamalla muullakin kuljettajalla ;)
Aika 49.9.

Erä A-C: lähtöpaikka 8.  (ulkoreuna), 18.

Ennen lähtöä satoi ukkoskuurosta rankasta ja pähkäilimme sade- vai kuivan kelin renkaat.
TIETYISTI mekaanikko sanoi, että kuivankelin renkaat, rata kuivaa kyllä. Märällä radalla ajo kuivankelin renkailla on Nixun spesialiteetti, siinä hän on todella hyvä.
Lopulta vaiin Nixulla ja kahdella muulla oli kuvankelin renkat.
Vielä ensimmäisellä kierroksella Nixu oli letkassa ja olin varma, että rata kuivuisi ja mutta rata ei kuivunut missään vaiheessa.
Silti pitää sanoa, että Nixu ajoi hienosti märällä radalla kuivan kelin renkain.
Kummallista, että rata ei kuivunut, pieni tuulenvire, aurinko esillä. Ehkä sitä vettä oli enemmän kuin aikaisemmin.
MENI MEKAANIKON PIIKKIIN!!!

Pre-finaali: lähtöpaikka 20. (uilkoreuna), sijoitus 28.

Nixulta todellinen unelmalähtö, tälläisia otetaan vain kerran kesässä. Hienosti löysi "reiät" lähdön jälkeen ja YHDEKSÄNTENÄ radan toisessa mutkassa.
MUTTA sitten tiimikaveri ajoi perään. JA TAAS ULOS NURMIKOLLE. Santtu hienosti myönsi virheensä ja pyysi todella kauniisti anteeksi.
Mitäs teet? Auton kaivaminen syvältä kesti niin kauan, että muut olivat ehtineet kierroksen täyteen.
Ei ollut ihan fiilis katossa...

Finaali: lähtöpaikka 28. (ulkoreuna), sijoitus 18.

Ei mikään erikoinen lähtö, se oltiin päätettykin ottaa varmasti sillä aikaisemmissa erissä oli jokaisessa syntynyt lähtökolarointia keskiryhmässä.
Ensimmäisellä kierroksella nousua kuitenkin sijalle 20 ja kierros kierrokselta Nixu poimi kanssakilpailijan ja tyyliin "kiinni ja ohi".
Andren ohittaessa Koiviston Jarin, Nixu sulkesi aika kaukaakin samaan reikään, onneksi Jari kokeneena kilpailijan huomasi.
Erot olivat revenneet tässä vaiheessa melkoisen isoiksi.
Nixun "flow" jatkui noin kierrokselle 12, sitten renkaatkin ylikuumenivat jatkuvasta "räppäämisestä", loppu oli aika liukastelua.
Aika 49.8.

Yhteenveto sunnuntaista:

Tuo sliksien valinta märälle radalle menee mekaanikon piikkiin. Toisaalta, jos ei koeta, ei voita?

Mutta on mieletöntä, että EPÄONNI jatkuu kilpailusta toiseen, vähän väliä joku törmää perään...
Meneehän Nixu pieniin väliin ohituksissaan, mutta silti?

 

Yhteenveto viikonlopusta:

Todella sekava, epäonnen täyttämä kisa.
Runkoa ei päästy säätämään harjoituspäivinä kun painimme moottoriongelman kanssa.
Ja mekaanikon ja "ajovalmentajienkin" piikkiin meneen, että kukaan ei alkuun uskonut Nixun sanoja, että moottori ei lähde alhaalta radan hitaassa 180 asteen mutkassa.

Vuokramoottori pelasti paljolta, siitä isot kiitokset JTL:lle.

Hienoja hetkiäkin, erityisesti tuo meno lauantain aika-ajossa pienessä sateessa kuivan kelin renkailla.
Toisaalta Nixu ei sattunut kummassakaan erässä radalle kuivan kelin renkain kun satoi rankemmin, Nixua harmitti.

Nixun flow syttyi vain välillä, helpoiten aina epäonnen jälkeen.