Uusi yhteistyökumppanimme: pro-nosturihuolto.fi

 

Ammattitaitoista nosturihuoltoa ajasta ja paikasta riippumatta, yli 20 vuoden kokemuksella.

PALVELUT

Teolllisuusnosturien tarkastukset
Nosturihuolto ja modernisointi
Nostotuotteiden kauppa
Käytetyt nosturit ja nostotuotteet

[Video] [Kuvat]

 

Lähtökohdat

Ei ollut häävit lähtökohdat kisaan. Auto oli kunnossa kyllä, mutta ei kuljettaja Nixu ja mekaanikko Seppo.

Molemmat olleet koko viikon noroviruksen kourissa, perjantaina tehtiinkin päätös, että ei vielä lauantaiksi. Helppo päätös kun mikään ei vielä pysynyt kummallakaan sisällä.

Mutta Nixulla oli kova halu, joten aamuvarhaisella klo 6:00 suuntasimme Joutsaan.

Matkalla jouduimme pysähtymään vain kerran vatsan vaatimalle tauolle.

 

 

KISA: LAUANTAI

Harjoitusajo:

Vähän tunnustelelua, Nixu ajoi vain 1,5 kierrosta muut 2,5... Ja unohti harjoitella lisälenkinkin...

Alkuerä: 2. / 6

Nixu myöhästyi lähdössä ja ajo ensimmäiset kaksi kierrosta hieman tunnustelua. Muuthan olivat kilpaileet lauantaina. Kolmannella kierroksella vauhti löytyi.
Vain voittaja suoraan semifinaaleihin, joten oli haettava paikkaa keräilyerästä.

Semifinaali: 1. / 6

Alkuerän kakkosena Nixu sai valita lähtöpaikan. Hän valitsi ulkoreunan ja meni heti lähdössä lisälenkille. Loppu olikin Nixun nätyöstä, voitto reilulla erolla.
Eli semifinaalipaikka tuli...

Semifinaali: 4. / 6

Erittäin kovatasoinen semifinaali, mukana myös lauantain kilpailujen voittaja ja kakkonen. Nixulta ok kähtö, kolmantena ensimmäisellä kierroksella. Nixu halusi enemmän ja ensimmäisen kierroken jälkeen lisälenkille, mutta lisälenkin paluussa heti lähdössä kiertäneen Panun taakse. Nixu ohitti kierroksen kuluessa Panun, mutta aikaa kului ja erän loppusijoitus 4. ja siis D-finaalipaikka.

D-finaalii: 1. / 6

D-finaali oli Nixun näytöstä. Heti lähdöstä lisälenkille ja selvään voittoon. Ehkä parasta ajamista koko viikonloppuna?
D-finaalin voittajana nousu C-finaaliin.

C-finaalii: 2. / 4

Lähdöstä jäänyt pois kaksi autoa, joten voittajalle ja toiselle luvassa nousu B-finaaliin. Melko helposti B-finaallin, tosin Nixu ajoi ensimmäisellä kierroksella radan nopeimmassa kohdassa monttuun ja auto lähti osin käsistä. Taisi tulla pieni osumakin Jomiin?

B-finaalili: 3. / 6

Näytti jo likes varmalta, että voittaja ja toisena ajanut Nixu nousevat A-finaaliin. Sitten Nixun vauhti hiljeni, väsyikö kuski, loppuivatko renkaat vai menikö ajo peittelyn yritykseksi ja haosi siten?
Jokatapauksessa viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa takaatullut ohitti ja ajot loppuivat siihen.

YHTEENVETO

Auto rokkasi, 356 hevosvoimaa pääsi Joutsan pitkällä pääsuoralla oikeuksiinsa. Hiukan Nixu valitteli hitaissa mutkissa turbo-viivettä, mutta alkoi tulla yhä paremmin ja paremmin toimeen.

Nixun vauhti erinomaista, varsinkin kun huomioi, että vatsatauti veroitti (kävi neljä kertaa tyhjennyksellä) sekä renkaat oliivat hyvin kuluneet. Mekaanikko tarjotteli aivan uusiankin renkaita alle, mutta Nixu nuukaili.
  

[Video] [Kuvat]

 

Lähtökohdat

KERRANKIN olitiin jo viikolla hyvissä ajoissa, edellisessä kisassa viimeisellä kierroksella sammuneeseen autoon oli vaihdettu uusi, paremmin tärinää kestävä akku (Optima RedTop) sekä M3 laturi (140 Ah), jotta suuren sähkökulutuksen (mm. kolme flektiä, sähköinen vesipumppu, isot bensapumppu).
Odotukset oli suuret, kisaa varten oltin hankittu myös aivan UUDET Avon-slicksit, ensimmäistä kertaa Nixun koppiauto-uralla.

 

KISA: LAUANTAI

Harjoitusajo:

Treeni ajettiin vanhoilla renkailla, auto toimi ja vauhti hyvää.

Kisa:

Koko lauantai meni mönkään. Auto toimi vain aina ensimmäiseen tai toiseen mutkaan, sitten alkoi röpeltää.
Vikaa etsittiin ja etsittiin. Epäiltiin bensansyöttöä tai sähkövikaa.

Vika löytyi vasta kun lauantain osalta oli myöhäistä. Havaitsimme, että bensanpaineet heitteli 1-3.5 baarin välllä. Bensalinjoista ei löytynyt mitään, kerääjäsäililö täynnä, pumput vaikutti, että ovat kunnossa. Viimein mekaanikko purki Malpassi -bensanpaineen säätimen, ei mitään vikaa, mutta kasaamisen jälkeen kaikki vaikutti toimivan. Bensanpaine oli hienosti tasaisainen 3.5 bar.

 

 

KISA: SUNNUNTAI

Hitusen jännitti, toimiiko auto, oliko vika todellakin bensanpaineensäätimessä.

Harjoitusajo:

Kaikki tuntui toimivan.

Alkuerä: 3. / 6

Nixun erässä heti lauantaina ylivoimaisesti kisan voittanut Miko Sivonen ja lauantain A-finaalin kolmas. Nixu erässä kolmas, vauhti hyvää, maaliin aivan kolmannen luukussa. Eli lauantainakin olisi siis kilpailutu hyvn.

Keräilyerä: 1. / 6

Nixu sai erinomainsen lähdön, meidän vakioperäisellä bemarilla lähdön kärkeen ja sitten karkuun ja lähdön ylivoimaiseen voittoon.

Semifinaali: 4. / 4

Viikonlopun huonoin ajo osui tähän. Pääsuoralle kääntyvä mutka ei luonnistunut ollenkaan. Kisassa näyttävä ohitus rallikrossi luokan autosta mutta viimeisessä mutkassa leveäksi ja ohi tultiin. Erän jälkeen "tiimipäälikkö" ja kuski kävivät keskustelun viimeisen mutkan ajolinjasta. Äänitaso nousi.

D-finaali: 1. / 5

Nyt alkoi tapahtua. Lähdössä Nixu jäi neljänneksi, mutta bravuuriksi osoittautuneessa radan kolmannessa mutkassa ohitus, johtavan auton perään ja sitten jälleen ohitus johtavasta autosta bravuuri mutkassa, lisälenkille ja tämän D-finaalin voittoon.

C-finaali: 1. / 5

Lähdössä Nixu jäi jälleen neljänneksi, mutta jo toisessa mutkassa kolmanneksi. Sitten lisälenkille hakemaan tyhjää eteen ja Nixu kiiti erän selkeään voittoon muiden menessä lisälenkille.

B-finaali: keskeytys. / 5

Vauhti ei ehkä ihan niin hyvää kuin edellisessä erässä, mutta näytti että olisi ollut tämän B-finaalin 3. Jossittelun katkaisi lisälenkille mennessä bemarin etutukivarsi, joka petti ja ajo kesketyi.

YHTEENVETO

Vauhti erittäin hyvää semifinaalia lukuunottamatta, siinä ehkä olis yliyritystä tai jotain. Varsinkin C-finaalin ajo näytti erittäin hyvältä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan osakilpailuun Pihtiputallee.
Ehkä ensi vuonna nelilinkki-systeejä niin ehtisi lähdöissäkin?


  

[Video]

Lähtökohdat

Auto saatiin viimeinkin valmiiksi illan jo hämärtyessä, ei ihan kaikkia yksityiskohtia, mutta suurimmalta osalta.

Auton tekniikka oli kokenut ison muutoksen, mutta tekniikalla ei oltu ajettu kuin 150 metriä, jolloin testasimme, että jarrut toimivat.

Muutoksia mm

- turbo-moottori, 356 hv / 426 nm
- ZF-vaihdelaaatikko sintterikytkimin
- uudet, isommat takajarrut
- auto sai uuden lasikuituiset takalokasuojat ja uuden maalipinnan.

Auto on edelleen aivan vakioin bmw-ripustuksin, ei siis minkäänlaisia linkki-systeemejä, joten lähdössä Nixu joutuu aina antamaan tasoitusta. Panostamme yhä siihen, että Nixu opettelee ajamista radalla, lähdöt paranevat kun joskus rakentelee tuollaisia linkki-systeemejä.

Kisaan lähdimme erittäin vanhoin slicksein, oli odetettavissa, että tulee tekniikka-ongelmia kun ei oltu ajettu järin ollenkaan.

Harjoitusajo:

Järjestäjä perunut harjoitukset runsaan osanoton vuoksi.

KISA: LAUANTAI

Alkuerä: 2. / 6

Lähdössä Nixu jäi viimeiseksi, aika odotettua kun ei mitään hajua millä kierroksilla pitäisi lähteä. Samoin renkaat olivat hyvin vanhat.

MUTTA Nixu kiersi ensimmäisenä lisälenkin, saaden tilaa eteen ja päräytti toiseksi. AIKA hieno suoritus, täysin ajamattomalla autolla.

Varikolle tullessaan hän nousi autosta ja huusi: "Tässä on ihan liikka TEHOO!!!". Hmm. Mitäköhän kaikki sanoivat hänelle, kun hän olisi halunnut yli 400 hv?
Autossahan on nyt 356 hv, ahtopaineilla 0.6 bar. Jos auton hukkaporttiin olisi laitettu Nixun haluaman ahdon 0.8 barin jousi, autossa olisi ollut laskennallisesti tehoa 430 hv ja 1.0 barin ahdoilla noin 500 hv (jos ei ahdistaisi mistään).

Kun turbo tulee peliiin, ei pitoja hiekalla, sutii kovin...

Erän sijoituksen myötä suora semifinaali -paikka.

Semifinaali: 2. / 6

Lähdössä jälleen viimeiseksi, lisälenkki oikeaan aikaan, jotta sai tilaa eteen ja melko helposti toiseksi. Nixu valitteli yhä turbo-auton vaikeaa ajettavuutta. Kun turbo-tulee "peliin mukaan", tehoa tuntuu olevan rajattomasti, vaikea hallita ja ei piedä.

Silti kovin hieno suoritus, sijoituksen perusteella paikka B-finaaliin.

B-finaali: 6. (4.) / 6

Lähdössä Nixu jäi jälleen viiimeiseksi ja kaatoi ensimmäisessä mutksassa sisäreunaa ahnehtien keilan, josta seurasi hylky ja sen myötä erän viimeiseksi. Ajamalla Nixu oli 4. Nixu sai tilaa eteensä, mutta ajamattomuus näkyi ja ei ajanutkaan takaa ohi vaan lisälenkin kiertäneet Rolf ja Jomi ajoivat Nixun kiiinnki.
Nixu noitui tullessaan varikollle, että ajo sellaista "tökkmisitä", virrheitä täynnä kun turbo aiheutaa erilaisia "tilanteita". No, varmasti helpottuu kun jossain vaiheessa pääsemme treenaamaan kotiradalle.

Varikkopaikalle ajettaessa ilmeni, että turbon ja pakoputken V-panta liitos oli vuotanut öljyä niin, että auto syttyi pieneen tulipaloon.

Kisat jäi tuon tulipalon johdosta sunnuntailta ajamatta, emme halunneet vaarantaa mm. vakavampaa tulipaloa, joka tuhoaisi auton täysin.

YHTEENVETO

Autossa on vihdoinkin "riittävästi" tehoa, ehkä jopa liikaakin, mutta Nixu tuskin antaa tiputtaa tehoa alemmaksi.

Nixun vauhti hämmästytti, täysin ajamattomana noin hyviä ajoja aivain erilaisella autolla kuin koskaan.
 

 

Nixun SuperRock-kilpuri kävi eilen 21.6.2017 dynossa, jossa varmistui, että autossa on varsin mukavat teholukemat, 356 hv / 6192 rpm, vääntö hulppea 436 Nm / 5274.
Turbon ahdot asetettiin hyvin maltillisiksi, vain 0.6 bar, jotta auto kestäsi varmemmin. Toisalta liian suurista tehoista ei ole hiekkaisella asfaltilla ja hiekkaradalla mitään hyötyä, rengas vain sutiin.
Tehoa saisi maltillisten ahtojon nostolla vaikka 0.8 bar varmasti reilusti yli 400 hevosvoiman.

Turbo herää noin 2800 ja tarjoaa tasaisin 0.6 ahdon aina kierrosluvun rajoittimelle asti. Vääntö- ja tehokäyrä on tasainen.
Moottorinohjauksesta huolehtii siis KDFI ja sitä asetetaan Tuner Studiolla ja logeja katsellaan MegaLogViewerillä.
AFR arvot jätettiin tarkoituksella rikkaalle, kiristämällä niitä tai lisäämällä ennakoita olisi saatu isommatkin teho, mutta varmisteltiin.


Dynottuksen suoritti SS-Motors Vihdissä. Janne on osaava kaveri.

 

Katso video dynotuksesta

 

 

 

Kausi 2017 on lähtenyt nikotellen käyntiin

 

SuperRock

SuperRock kalusto ei edelleenkään valmis, mutta hyvin lähellä kuitenkin. Moottori kasassa ja korvalla käy melko siististi. Käytämme vielä dynossa.

Odottaa Nixun korityö-viimeistelyjä eli pinnan hiontaa, ennenkaikkea uusien taka-osan lasikuituosien, ennen maalausta.

Nixulla ei vain kauheasti aikaa, tekee 10 h työpäivää, opiskelijan pitää tienata kesällä.

Ehkä se siitä...Endurance kisat

 

21.5. Endurance Cup, Alastaro

Auto kesti kokonaiset 2.5 h, autosta petti Nixun ajovuorolla kuudennella kierroksella takatukivarsi ja siitä seurasi keskeytys.

17.6. Endurance Cup, Botniaring 

Auto kesti perjantain treenit ja aika-ajon. Hajosi 12 kierroksella moottorin kansipahvin pettämiseen laihalla käynnin johdosta. Nixu ei ehtinyt ajaa kierrostakaan.

[Video]

 #seonvakio

Lähtökohdat

"Päämekaanikkko" työnkiireissä, mutta autoon oltiin ehditty kuitenkin vaihtaa uusi kansi.

Harjoitusajo:

Järjestäjä perunut harjoitukset runsaan osanoton vuoksi.

KISA: LAUANTAI

Nixun vauhti kohdillaan, katso video. Kisan päätti kuitenkin mystinen moottorivika, iski jo pariin otteeseen Kouvolan alamäessä, mutta lopulta päätti kisan. Auto ei nää käynnistynyt.


 

[Video]

 #seonvakio

Lähtökohdat

Odotimme tätä kilpailua suurella mielenkiinnolla.

Olimme käyneet kaksi viikkoa ennen tätä kilpalua treenaamassa ensimmäistä kertaa slikseillä Hyvinkään radalla. Vaikka slicksit oli melkein loppu, treeniin valittiin kaikista huonoimmat, sliksien avulla kierrosajasta lähti pois melkein KAKSI (2) sekuntia. On ne ihmelliset nuo slicksi renkaat!
Tähän asti olemme kilpailleet joko Federal -semi-slicks tai jokamiesluokassa yleisesti käytetyillä RainMaster-katurenkailla.

Olimme ostaneet 16 kpl slicksi-renkaita 150 e YHTEENSÄ, joista 4 oli vuotavia tai rikki. Silti vain noin 9 e/kpl rengas. Uusi maksaa 350 e/kpl. #budjettiurheilua ;)

Tuon treenin jälkeen pidettiinkin ennen tätä kilpailua lomaa...

Tiukkaa kisaa olis siis luvassa, sillä Hyvinkäällä oli autoja niin paljon, että voittaja vain erästä aina jatkoon. Mukana myös tukku SRC-luokan rallycross-autoja.

Harjoitusajo:

Ei mitään erikoista, hyvältä näytti meno.

KISA: LAUANTAI

Ennen kisaa satoi ja satoi paljon.

Alkuerä.: sijoitus 3. / 6

Rata aivan märkä sateen jäljeltä ja ensimmäistä kertaa slikseillä. Slikseissä ei olllut kumia, että niihin olisi voinut tehdä urakuvioita, kuten normaalisti tehdään renkasiin.
Nixu lähti paikasta neljä, jossa vesilätäkkö (ensimmäinen opetus viikonlopulle, ÄLÄ ota ruutua, jossa on vettä). Toiseksi viimeiseksi lähdössä, ainoastaan ruudun viisi jäi taakse, joka oli vielä isommassa lätäkössä.
Toisessa mutkassa yksi ohitus ja seuraavassa (ilmeni, että tämä oli viikonlopun aikana Nixun bravuuri ) mutkassa ohi toisesta. Lisälenkille.

Liukasta oli, mentiin todella varovasti. Ensimmäisen kierroksen lopussa pääsuoran päässä ohi edellisenä vuonna juuri Hyvinkäällä voittaneesta SRC-luokan autosta.
Ensimmäiseksi ajoksi sateella urittamattomalla sliksillä jees, mutta tämän toisen kierroksen aikana toisessa mutkassa ohittettu etuvetu-auto tuli lujempaa. Ei väliä, sillä voittaja vain jatkoon.

Keräilyerä.: sijoitus 1. / 4

Lähdössä viimeiseksi, toisessa mutkassa yksi ohitus ja kolmannessa toinen. Lisälenkille tilaa saadakseen eteen ja vakuuttavaan voittoon.

Semifinaali.: sijoitus 3. / 5

Lähdössä jälleen viimeiseksi, ei ehdi bemarin vakioalustalla lähdöissä. Jälleen yksi ohitus toisessa mutkassa ja myös seuraavassa. Ajo ihan OK, mutta kyyti ei vain riittänyt vaikka hyvin tuli. Ensimmäiseksi ajoi auto joka voitti koko kilpailun ja kakkoseksi tullut nousi B-finaalista A-finaaliin, joten vastassa oli hyviä kuskeja ja autoja.

C-finaali.: sijoitus 2. / 6

Viikonlopun paras suoritus. Nyt kierroksia oli kolme ja viikonlopun omat nopeimmat kierrokset osui noille. Lähdössä jääden, mutta lisälenkin kiertäen tilaa eteen ja kaasu lattiaan. Huikea suoritus vakiomoottoriselta autolta. Katso video.

B-finaali.: sijoitus 6. / 6 (keskeytys)

Auto tumppasi viivalle, joten reilusti jälkeen. Bemari ei oikein käynyt missään vaiheessa ok ja lopulta sammui kokonaan.

Hartaitten tutkailujen jälkeen viaksi paljastui bensansyöttö. Luulimme aluksi, että ongelma oli bensapumpussa, mutta viaksi paljastuikin "laadukas" Bilteman bensanpaineensäädin, joka heittelehti sallien bensanpaineet 1-2 bar.
Kun tuo saatiin fixattua illasta, auto käynnistyikin paremmin mitä ei ollu tehnyt koskaan aikaisemmin.

Loppusijoitus 10./48

 

KISA: SUNNUNTAI

Täksi päiväksi saatiin lisämekaanikoksi Nixun kaveri Rölli. Hyvä niin. Oli jähän jobia...

Alkuerä.: sijoitus 4. / 4

Ennen erää satoi ja satoi vielä enemmän kuin lauantaina. Rata lainehti vedestä. Fiksuina yritimme urattomilla slicksirenkailla (ei ollut mukan muita kun ei mahdu kyytiin) joihin nostimme ilmanpainetta 2.5 bariin, muten ajemme 1.6-1.9 barin rengaspaineilla).
Renkaissa ei todellakaan kumia, johon tehdä uria ;)

Yksi viikonlopun opetuksia. ÄLÄ mene urattomalla slicksillä radalle märälle radalle. ÄLÄ nosta ainakaan ilmanpainetta vaan tiputa sitä. Hirveetä lipsuttelua...

Nixu pyysikin perheen naisväkeä hakemaan "ihan mitä tahansa rengasta" kotoa Vantaalta, jonne Paukku ja Jessica suuntasivatkin...

Keräilyerä.: sijoitus 5. / 6

Ehkä viikonlopun paras lähtö. Ei satanut enää, rata vielä märkä, mutta slickseillä. Ensimmäisessä mutkassa Nixu roikotti ulkona, mutta vieressä oleva kuljettaja kilkkasi hiukan kylkeen. Sitten lähdettiin, keula kohti ajosuuntaa ja BAM.
Nilkuttaen maaliin vaikka EI OLISI saanut, mälli oli niin paha. Keula täysin mäsänä, vesiletkuja vuotaen, jne...

Last-call.: sijoitus 1. / 4

Viikonlopun viihdyttävimpiä eriä yleisölle ja kuljettajalle.
Lähdössä viimeiseksi, toisessa mutkassa ohitus ja kolmannessa kakkosena olleen kuljettajan vanavedessä parhaiten lähdön ottaneesta ohi. Sitten alkoi hauskuus, nro 301 Jarkko oli edessä Escortillaan myös vetomies, mutta oli ottanut lähdössä vilpin. Nixu tiesti tämän, sanoi tienneensä heti. Jarkko veti hienosti, mutta Nixun bravuuvimutkassa kolmannessa (shikaanien jälkeinen asfattimutka) Jarkosta ohi ja molemmat ajamaan lisälenkkiä. Nixu veti lisälenkillä isoon vesilammikkoon ja molemmat möyrien ulos lisälenkiltä ja Jarkko hitusen paremmin ja ohi. Tiukkaa, mutta reilua kilvanajoa!
Luulimmme, että maaliin tulon jälkeen autosta nousee todella, todella myrtynyt kuski, omaa lisälenkin virhettä manaten. Mutta nousee naurava ja kikattava kuski.
Nixu tiesi Jarkon saavan villpilähdöstä hylkytuomion, mutta kun oli niin hauskaa kisaa niin oli PAKKO... Hmmmm....

Semifinaali.: sijoitus 5. / 6

Yksi viikonlopun opetuksia. Renkaamme taisivat vain yksinkertaisesti loppua. Mutta kun ei ole koskaan ajanut, eti tiedä sitä rajaa ;) Liukkaan näköistä, autossakin vesivuoto-ongelmia.

D-finaali.: sijoitus 3. / 4

Muillakin alkoi jo olla teknisiä ongelmia. Kuuden auton sijasta enää neljä autoa viivalla. Autostamme lienee kärynnyt kansipahvi (sitä vaihdellaan nyt). Sen mitä eteni, niin näytti todella liukkaalta, sliksit kankailla.

Loppusijoitus jotain 18?.

 

YHTEENVETO

Ensimmäinen kilpailu slicksi-renkailla sujui lauantain osalta jopa yli odotusten. Vakiomoottorisella autolla, jossa vielä bemarin vakio-perä ja coilover jousitus, B-finaaliin. Hieno suoritus.

Sunnuntain pilasi selkeästi renkaiden loppuminen, mutta hyvää oppia siitäkin. Kaiken kaikkiaan oppia taas PALJON.

Auton moottorista otetaan kantta irti, ainakin kansipahvi on palanut, öljyt ja vedet on sekaisin, moottori puhisee myös veteen puristuspaineet. Toivotaan, että ei ole mitään isompaa.

 

 

[Video]

 

Lähtökohdat

Kevään 2016 aikana rakennettu turbo-kone tuhoutui, nähtävästi ketjunkiristäjä petti ja kaikki venttiilit kääntyivät poikittain.

Mekaanikon työkiireistä johtuen koneelle ei ehditty tehdä mitään, joten Nixu vaihtoi itse viimevuotisen vakiokoneen paikoilleen. Tässä vakioikoneessa on noin 220 hv (boksiviritys).

Sinällään hyvin mielenkiintoista on nähdä kuinka talven aikana vaihdettu D2 Rally Gravel alusta toimii. Sekä myös nopea ohjaus.

Treeniä takana Hyvinkäällä edellisenä viikonloppuna 10 kierrosta, teknisiä ongelmia, joten alusta täysin säätämätön.

Tiedossa on, että jäädään lähdöissä, varsinkin kun valittiin, että ajetaan Uniroayl Rainmastereilla, ei slikseillä. Ei liikaa muuttujia kerralla. Samalla nähdään vähän alusta eroa.

Harjoitusajo:

Jäi ajamatta kun teräspunoksellinen jarruletku poksahti treenin lähtöviivalle.

 

KISA: LAUANTAI

Kiisaan siis ilman metrinkään ajoa Tammisaaren radalla! Ainakin mekaanikkoa jänntiti.

Alkuerä.: sijoitus 5. / 5

Nixua opastettu, että ota varovasti, on varottava kestääkö jarrut.

Keräilyerä.: sijoitus 2. / 4

Vauhti alkoi löytymään kun rata edes hieman tuttu. Muutamalla metrillä toinen.

Last Call.: sijoitus 1. / 4

Aika reilulla erolla ensimmäinen, ajo parani yhä.

Semifinaali.: sijoitus 2. / 4

Ajo erittäin hyvää, maalikamerakuvalla hävisi voittajalle

B-finaali.: sijoitus 4. / 6

Koska lähtö oli alamäkeen, täytyi lähteä hydraulikäsijarrulla. Nixu yritti aavistaa, liikahti liian aikaisin ja joutui jättäytymään viimeiseksi välttääkseen varaslähtö-hylkytuomion. Noita autoja vastaan ei nousta viimeiseltä sijalta.
Ajo hyvän näköistä.

Loppusijoitus 8.

 

KISA: SUNNUNTAI

Yöksi oltiin ajettu kotiin Vantaalle.

Alkuerä.: sijoitus 2. / 5

Aika heikko lähtö ja ajo näytti kovin väkinäiseltä.

Keräilyerä.: sijoitus 2. / 4

Erittäin heikko lähtö, nukkui viivalle. Ajo yliyrittämisen näköistä, ei päässyt ulos mutkista. Nixu sanoi, että rata möyhenevä, heräsi epäilys, että onko alusta liian kova, jää vain kuopimaan

Semifinaali.: sijoitus 4. / 6

Jäi vähän jossiteltavaa. Ensin pitkäksi keskimutka, josta pehmeästä hiekasta kesti möyhiä pois. Lisälenkillä auto sammui ja kesti pitkään saada käytiin...

B-finaali.: sijoitus 4. / 6

Nixu valitsii sisimmäisen lähtöpaikan. Paikka oli väärä valinta, erittäin hiekkainen, lähdetty hyvin vähän päivän aikaan. Lähdössä jäikin viidenneksi. Ensimmäisellä kierroksella lisälenkille ja sitten löytyikin ajo, jota kaipasin.
Todella hyvin toi vakio-bemariamme. HIENOA! Tsekkaa video...

Loppusijoitus 8.

 

YHTEENVETO

Kauden ensimmäinen SuperRok-kilpailu radalla jolla ei ikinä oltu ajettu. Vauhti löytyi yllättävänkin hyvin, tästä on hyvä jatkaa.

Tarkoitus olisi käydä Hyvinkäällä kotiradalla testaamassa, sekä sliksejä, että myös alustan säätöjä. Löytyisikö sieltä vielä hiukan speediä.

 

 

 

 

Käy lukemassa uutiskirjeemme 1/2016


Auto-projektin etenemistä voit seurata

facebook.com/nixuracingteam

tai

instagram.com/nixuracingteam


STAY TUNED!

Käy katsomassa kauden 2015 fiilikset videostamme
https://vimeo.com/150453065

ENJOY YOUR LIFE!

Kiitämme yhteiskumppaneitamme tuesta kaudella 2015

http://www.varaaja.com Lämminvesivaraajien ammattilainen: myy, asentaa, huoltaa, varaosat
http://www.lämpöpumppuhuolto.com Lämpöpumppujen ammattilainen: myy, asentaa, huoltaa, varaosat
http://www.vesikauppa.com Kaikki puhtaasta vedestä
http://www.realcare.fi Ratkaisukeskeinen työnohjaus

 

 

Uusi yhteistyökumppanimme: realcare.fi
Todellista välittämistä

Innostavaa ratkaisukeskeistä yksilö -ja ryhmätyönohjausta työyhteisöjen erilaisiin tarpeisiin. Ratkaisukeskeinen työnohjaus vahvistaa ammatillista identiteettiä sekä tuo uusia voimavaroja ja näkökulmia työhön. Työskentely tapahtuu koulutetun ratkaisukeskeisen työnohjaajan avulla.

Kiirettä on pitänyt ja kisakertomukset on jäänyt tältä vuodelta tekemättä tänne kotisivujemme suuntaan.
Aktiivinen kausi ja auton rakentelu on pitänyt kiireisenä ja päiviytykset on jääneet vain facebook-sivuillemme, käy katsomassa www.facebook.com/nixuracingteam ja pysyt ajantasalla.

Yhteenvetona voi kertoa että kyyti paranee koko ajan, Nixu parantaa ja parantaa ja autoakin on pikkuhiljaa paranneltu.
#staytuned #S449 #superrok #rokkiralli


Kesän 2015 videosta voi seurata vauhdin paranemista

Vuosi 2015

[video] [video]


Lähtökohdat

Moottoriurheiluviikonloppu täydentyi sunnuntaisella kilpailulla RokkiRallin SuperRok-luokassa. Edellisenä päivänä olimme olleet kilpailemassa Endurance-kestävyyskilpailussa Virtasalmella.

RokkiRalli ajetaan ns. jokkisradoilla, jotka ovat sekoitus asfalttia ja soraa. Lähtö tapahtuu yhteislähtönä lähtövalojen mukaan.
SuperRok-luokan autot ovat autoja, joissa ei ole ns. myyntivelvoitetta (kuten muissa RokkiRallin autoissa). Yleisin ajoneuvo on BMW tai Ford Escort, mutta luokassa on hyvin monia merkkejä. Sarjan voittajan auto on Toyota DX, johon on "upotettu" V8-moottori, huikeaa!
SuperRok-luokan autoissa hevosvoimia on reilusti, turbolla varustetuissa jopa likes 500 hv.

Kesän bemari-projektimme oli valmistunut ja olimme käyneet harjoittelemassa edellisenä viikonloppuna Hyvinkäällä. Auto tuntui toimivan ok, toisin harjoituskierrokset jäi kuitenkin melko vähäisiksi renkaan puhkeamisen johdosta.
Edessä siis ensimmänen kilpailu SuperRok-luokassa ja meidän BMW:llä.

Yöt vietettiin Varkauden mummolaassa ja ajoimme aamusta Heinolaan. Armeija oli tehnyt Nixuun tehtävänsä, syvässä unessa koko matkan ;)

Harjoitusajo:

Kiereästä aikataulusta johtuen tällä kertaa ei RokkiRallissa ajettu harjoituksia.


KISA:

Kiisaan siis ilman metrinkään ajoa Heinola radalla! Ainakin mekaanikkoa jänniti.

Ennen kisaa tehtiin kiireellä sähkötöitä, auton jarruvaloissa oli joku mystinen oikosulku, poltti sulakkeen toisensa jälkeen. Eipä siis kuin aina ennen lähtöä suoraa virtaa akulta!

Erä 1.: sijoitus 2. / 6

Nixu sai melko hyvän lähdön, ensimmäinen killpailulähtö siis tällä BMW:llä, ensimmäisessä mutkassa neljäs.
Ajo kuitenkin siihen nähdön, että ei metriäkään aikaisemmin Heinolassa ja ekaa kertaa bemarilla, LOISTAVAA, ei näkynyt pienintäkään epävarmuutta.
Lisälenkillle mentäessä tulee vaihtovirhe, kakkosvaihteen sijasta meneekin nelosvaihe ja vauhti hidastuu hetkeksi.

Sijoitus maalissa 2. Normaalisti sijalla 2. mentäisiin heittämällä suoraan semifinaaleihin, mutta kiristetyn aikataulun ja ohjelman vuoksi nyt ei.

Erä 2. sijoitus 3. / 6

Renkaiden lämmintys eli burnout on näyttävä!
Toisessa lähdössä kaasua hieman liikaa ja auto jää sutimaan paikalleen, alkaa vetää kunnolla vasta kun saavutaan hiekalle. Ensimmäisessä mutkassa neljäs, Nixun ajo kehittyy yhä ja vauhti paranee, ei näkyviä ajovirheitä.
Nixu ajaa toisena olevan kiinni, mutta kierrokset loppuu.

Sijoitus maalissa 3.

Erä 3. sijoitus 2. / 6

Lähtökiihdytys ehkä silmämääräisesti myöhästyy hivenen ja sutii, sutii. Ensimmäisessä mutkassa sisältälähtiä ajaa rajusti kylkeen (SuperRokissa ei kylkikosketuksia?, peltihommia!), silti sijoitus on jälleen neljäs ensimmäisessä mutkassa.
Nixu käy toisella kierroksella lisälenkillä ja vauhti on todella hyvää! Viimeisessä mutkassa Nixu suorittaa näyttävän ohituksen.

Sijoitus maalissa 2.

Yhteenveto

Saimme varmistettua, että bemarimme on kilpailukykyinen. Alusta toimii erittäin hyvin hiekalla, samoin Nixun ajo. Voimaa autossa hiekalle riittävästi.
Lähtöihin täytyy keksiä "jotain", nyt alla oli jokkiksessa käytetyt RainExpertit, moni käyttää semislicks renkaita, harkittava siirrymmekö mekin? Lajissa lähdön merkitys on todella suuri.

Kisa sujui paremmin kuin ajattelin, Nixun ajossa ei näkynyt, että ei ollut ikinä ajanut metrikään ja pystyi sopeutumaan helposti voimakkaampaan autoon.BMW 325i:mme mummolan pihassa odottamassa Heinolan kisaa.