Nixun SuperRock-kilpuri kävi eilen 21.6.2017 dynossa, jossa varmistui, että autossa on varsin mukavat teholukemat, 356 hv / 6192 rpm, vääntö hulppea 436 Nm / 5274.
Turbon ahdot asetettiin hyvin maltillisiksi, vain 0.6 bar, jotta auto kestäsi varmemmin. Toisalta liian suurista tehoista ei ole hiekkaisella asfaltilla ja hiekkaradalla mitään hyötyä, rengas vain sutiin.
Tehoa saisi maltillisten ahtojon nostolla vaikka 0.8 bar varmasti reilusti yli 400 hevosvoiman.

Turbo herää noin 2800 ja tarjoaa tasaisin 0.6 ahdon aina kierrosluvun rajoittimelle asti. Vääntö- ja tehokäyrä on tasainen.
Moottorinohjauksesta huolehtii siis KDFI ja sitä asetetaan Tuner Studiolla ja logeja katsellaan MegaLogViewerillä.
AFR arvot jätettiin tarkoituksella rikkaalle, kiristämällä niitä tai lisäämällä ennakoita olisi saatu isommatkin teho, mutta varmisteltiin.


Dynottuksen suoritti SS-Motors Vihdissä. Janne on osaava kaveri.

 

Katso video dynotuksesta

 

 

 

Kausi 2017 on lähtenyt nikotellen käyntiin

 

SuperRock

SuperRock kalusto ei edelleenkään valmis, mutta hyvin lähellä kuitenkin. Moottori kasassa ja korvalla käy melko siististi. Käytämme vielä dynossa.

Odottaa Nixun korityö-viimeistelyjä eli pinnan hiontaa, ennenkaikkea uusien taka-osan lasikuituosien, ennen maalausta.

Nixulla ei vain kauheasti aikaa, tekee 10 h työpäivää, opiskelijan pitää tienata kesällä.

Ehkä se siitä...Endurance kisat

 

21.5. Endurance Cup, Alastaro

Auto kesti kokonaiset 2.5 h, autosta petti Nixun ajovuorolla kuudennella kierroksella takatukivarsi ja siitä seurasi keskeytys.

17.6. Endurance Cup, Botniaring 

Auto kesti perjantain treenit ja aika-ajon. Hajosi 12 kierroksella moottorin kansipahvin pettämiseen laihalla käynnin johdosta. Nixu ei ehtinyt ajaa kierrostakaan.

[Video]

 #seonvakio

Lähtökohdat

"Päämekaanikkko" työnkiireissä, mutta autoon oltiin ehditty kuitenkin vaihtaa uusi kansi.

Harjoitusajo:

Järjestäjä perunut harjoitukset runsaan osanoton vuoksi.

KISA: LAUANTAI

Nixun vauhti kohdillaan, katso video. Kisan päätti kuitenkin mystinen moottorivika, iski jo pariin otteeseen Kouvolan alamäessä, mutta lopulta päätti kisan. Auto ei nää käynnistynyt.


 

[Video]

 #seonvakio

Lähtökohdat

Odotimme tätä kilpailua suurella mielenkiinnolla.

Olimme käyneet kaksi viikkoa ennen tätä kilpalua treenaamassa ensimmäistä kertaa slikseillä Hyvinkään radalla. Vaikka slicksit oli melkein loppu, treeniin valittiin kaikista huonoimmat, sliksien avulla kierrosajasta lähti pois melkein KAKSI (2) sekuntia. On ne ihmelliset nuo slicksi renkaat!
Tähän asti olemme kilpailleet joko Federal -semi-slicks tai jokamiesluokassa yleisesti käytetyillä RainMaster-katurenkailla.

Olimme ostaneet 16 kpl slicksi-renkaita 150 e YHTEENSÄ, joista 4 oli vuotavia tai rikki. Silti vain noin 9 e/kpl rengas. Uusi maksaa 350 e/kpl. #budjettiurheilua ;)

Tuon treenin jälkeen pidettiinkin ennen tätä kilpailua lomaa...

Tiukkaa kisaa olis siis luvassa, sillä Hyvinkäällä oli autoja niin paljon, että voittaja vain erästä aina jatkoon. Mukana myös tukku SRC-luokan rallycross-autoja.

Harjoitusajo:

Ei mitään erikoista, hyvältä näytti meno.

KISA: LAUANTAI

Ennen kisaa satoi ja satoi paljon.

Alkuerä.: sijoitus 3. / 6

Rata aivan märkä sateen jäljeltä ja ensimmäistä kertaa slikseillä. Slikseissä ei olllut kumia, että niihin olisi voinut tehdä urakuvioita, kuten normaalisti tehdään renkasiin.
Nixu lähti paikasta neljä, jossa vesilätäkkö (ensimmäinen opetus viikonlopulle, ÄLÄ ota ruutua, jossa on vettä). Toiseksi viimeiseksi lähdössä, ainoastaan ruudun viisi jäi taakse, joka oli vielä isommassa lätäkössä.
Toisessa mutkassa yksi ohitus ja seuraavassa (ilmeni, että tämä oli viikonlopun aikana Nixun bravuuri ) mutkassa ohi toisesta. Lisälenkille.

Liukasta oli, mentiin todella varovasti. Ensimmäisen kierroksen lopussa pääsuoran päässä ohi edellisenä vuonna juuri Hyvinkäällä voittaneesta SRC-luokan autosta.
Ensimmäiseksi ajoksi sateella urittamattomalla sliksillä jees, mutta tämän toisen kierroksen aikana toisessa mutkassa ohittettu etuvetu-auto tuli lujempaa. Ei väliä, sillä voittaja vain jatkoon.

Keräilyerä.: sijoitus 1. / 4

Lähdössä viimeiseksi, toisessa mutkassa yksi ohitus ja kolmannessa toinen. Lisälenkille tilaa saadakseen eteen ja vakuuttavaan voittoon.

Semifinaali.: sijoitus 3. / 5

Lähdössä jälleen viimeiseksi, ei ehdi bemarin vakioalustalla lähdöissä. Jälleen yksi ohitus toisessa mutkassa ja myös seuraavassa. Ajo ihan OK, mutta kyyti ei vain riittänyt vaikka hyvin tuli. Ensimmäiseksi ajoi auto joka voitti koko kilpailun ja kakkoseksi tullut nousi B-finaalista A-finaaliin, joten vastassa oli hyviä kuskeja ja autoja.

C-finaali.: sijoitus 2. / 6

Viikonlopun paras suoritus. Nyt kierroksia oli kolme ja viikonlopun omat nopeimmat kierrokset osui noille. Lähdössä jääden, mutta lisälenkin kiertäen tilaa eteen ja kaasu lattiaan. Huikea suoritus vakiomoottoriselta autolta. Katso video.

B-finaali.: sijoitus 6. / 6 (keskeytys)

Auto tumppasi viivalle, joten reilusti jälkeen. Bemari ei oikein käynyt missään vaiheessa ok ja lopulta sammui kokonaan.

Hartaitten tutkailujen jälkeen viaksi paljastui bensansyöttö. Luulimme aluksi, että ongelma oli bensapumpussa, mutta viaksi paljastuikin "laadukas" Bilteman bensanpaineensäädin, joka heittelehti sallien bensanpaineet 1-2 bar.
Kun tuo saatiin fixattua illasta, auto käynnistyikin paremmin mitä ei ollu tehnyt koskaan aikaisemmin.

Loppusijoitus 10./48

 

KISA: SUNNUNTAI

Täksi päiväksi saatiin lisämekaanikoksi Nixun kaveri Rölli. Hyvä niin. Oli jähän jobia...

Alkuerä.: sijoitus 4. / 4

Ennen erää satoi ja satoi vielä enemmän kuin lauantaina. Rata lainehti vedestä. Fiksuina yritimme urattomilla slicksirenkailla (ei ollut mukan muita kun ei mahdu kyytiin) joihin nostimme ilmanpainetta 2.5 bariin, muten ajemme 1.6-1.9 barin rengaspaineilla).
Renkaissa ei todellakaan kumia, johon tehdä uria ;)

Yksi viikonlopun opetuksia. ÄLÄ mene urattomalla slicksillä radalle märälle radalle. ÄLÄ nosta ainakaan ilmanpainetta vaan tiputa sitä. Hirveetä lipsuttelua...

Nixu pyysikin perheen naisväkeä hakemaan "ihan mitä tahansa rengasta" kotoa Vantaalta, jonne Paukku ja Jessica suuntasivatkin...

Keräilyerä.: sijoitus 5. / 6

Ehkä viikonlopun paras lähtö. Ei satanut enää, rata vielä märkä, mutta slickseillä. Ensimmäisessä mutkassa Nixu roikotti ulkona, mutta vieressä oleva kuljettaja kilkkasi hiukan kylkeen. Sitten lähdettiin, keula kohti ajosuuntaa ja BAM.
Nilkuttaen maaliin vaikka EI OLISI saanut, mälli oli niin paha. Keula täysin mäsänä, vesiletkuja vuotaen, jne...

Last-call.: sijoitus 1. / 4

Viikonlopun viihdyttävimpiä eriä yleisölle ja kuljettajalle.
Lähdössä viimeiseksi, toisessa mutkassa ohitus ja kolmannessa kakkosena olleen kuljettajan vanavedessä parhaiten lähdön ottaneesta ohi. Sitten alkoi hauskuus, nro 301 Jarkko oli edessä Escortillaan myös vetomies, mutta oli ottanut lähdössä vilpin. Nixu tiesti tämän, sanoi tienneensä heti. Jarkko veti hienosti, mutta Nixun bravuuvimutkassa kolmannessa (shikaanien jälkeinen asfattimutka) Jarkosta ohi ja molemmat ajamaan lisälenkkiä. Nixu veti lisälenkillä isoon vesilammikkoon ja molemmat möyrien ulos lisälenkiltä ja Jarkko hitusen paremmin ja ohi. Tiukkaa, mutta reilua kilvanajoa!
Luulimmme, että maaliin tulon jälkeen autosta nousee todella, todella myrtynyt kuski, omaa lisälenkin virhettä manaten. Mutta nousee naurava ja kikattava kuski.
Nixu tiesi Jarkon saavan villpilähdöstä hylkytuomion, mutta kun oli niin hauskaa kisaa niin oli PAKKO... Hmmmm....

Semifinaali.: sijoitus 5. / 6

Yksi viikonlopun opetuksia. Renkaamme taisivat vain yksinkertaisesti loppua. Mutta kun ei ole koskaan ajanut, eti tiedä sitä rajaa ;) Liukkaan näköistä, autossakin vesivuoto-ongelmia.

D-finaali.: sijoitus 3. / 4

Muillakin alkoi jo olla teknisiä ongelmia. Kuuden auton sijasta enää neljä autoa viivalla. Autostamme lienee kärynnyt kansipahvi (sitä vaihdellaan nyt). Sen mitä eteni, niin näytti todella liukkaalta, sliksit kankailla.

Loppusijoitus jotain 18?.

 

YHTEENVETO

Ensimmäinen kilpailu slicksi-renkailla sujui lauantain osalta jopa yli odotusten. Vakiomoottorisella autolla, jossa vielä bemarin vakio-perä ja coilover jousitus, B-finaaliin. Hieno suoritus.

Sunnuntain pilasi selkeästi renkaiden loppuminen, mutta hyvää oppia siitäkin. Kaiken kaikkiaan oppia taas PALJON.

Auton moottorista otetaan kantta irti, ainakin kansipahvi on palanut, öljyt ja vedet on sekaisin, moottori puhisee myös veteen puristuspaineet. Toivotaan, että ei ole mitään isompaa.

 

 

[Video]

 

Lähtökohdat

Kevään 2016 aikana rakennettu turbo-kone tuhoutui, nähtävästi ketjunkiristäjä petti ja kaikki venttiilit kääntyivät poikittain.

Mekaanikon työkiireistä johtuen koneelle ei ehditty tehdä mitään, joten Nixu vaihtoi itse viimevuotisen vakiokoneen paikoilleen. Tässä vakioikoneessa on noin 220 hv (boksiviritys).

Sinällään hyvin mielenkiintoista on nähdä kuinka talven aikana vaihdettu D2 Rally Gravel alusta toimii. Sekä myös nopea ohjaus.

Treeniä takana Hyvinkäällä edellisenä viikonloppuna 10 kierrosta, teknisiä ongelmia, joten alusta täysin säätämätön.

Tiedossa on, että jäädään lähdöissä, varsinkin kun valittiin, että ajetaan Uniroayl Rainmastereilla, ei slikseillä. Ei liikaa muuttujia kerralla. Samalla nähdään vähän alusta eroa.

Harjoitusajo:

Jäi ajamatta kun teräspunoksellinen jarruletku poksahti treenin lähtöviivalle.

 

KISA: LAUANTAI

Kiisaan siis ilman metrinkään ajoa Tammisaaren radalla! Ainakin mekaanikkoa jänntiti.

Alkuerä.: sijoitus 5. / 5

Nixua opastettu, että ota varovasti, on varottava kestääkö jarrut.

Keräilyerä.: sijoitus 2. / 4

Vauhti alkoi löytymään kun rata edes hieman tuttu. Muutamalla metrillä toinen.

Last Call.: sijoitus 1. / 4

Aika reilulla erolla ensimmäinen, ajo parani yhä.

Semifinaali.: sijoitus 2. / 4

Ajo erittäin hyvää, maalikamerakuvalla hävisi voittajalle

B-finaali.: sijoitus 4. / 6

Koska lähtö oli alamäkeen, täytyi lähteä hydraulikäsijarrulla. Nixu yritti aavistaa, liikahti liian aikaisin ja joutui jättäytymään viimeiseksi välttääkseen varaslähtö-hylkytuomion. Noita autoja vastaan ei nousta viimeiseltä sijalta.
Ajo hyvän näköistä.

Loppusijoitus 8.

 

KISA: SUNNUNTAI

Yöksi oltiin ajettu kotiin Vantaalle.

Alkuerä.: sijoitus 2. / 5

Aika heikko lähtö ja ajo näytti kovin väkinäiseltä.

Keräilyerä.: sijoitus 2. / 4

Erittäin heikko lähtö, nukkui viivalle. Ajo yliyrittämisen näköistä, ei päässyt ulos mutkista. Nixu sanoi, että rata möyhenevä, heräsi epäilys, että onko alusta liian kova, jää vain kuopimaan

Semifinaali.: sijoitus 4. / 6

Jäi vähän jossiteltavaa. Ensin pitkäksi keskimutka, josta pehmeästä hiekasta kesti möyhiä pois. Lisälenkillä auto sammui ja kesti pitkään saada käytiin...

B-finaali.: sijoitus 4. / 6

Nixu valitsii sisimmäisen lähtöpaikan. Paikka oli väärä valinta, erittäin hiekkainen, lähdetty hyvin vähän päivän aikaan. Lähdössä jäikin viidenneksi. Ensimmäisellä kierroksella lisälenkille ja sitten löytyikin ajo, jota kaipasin.
Todella hyvin toi vakio-bemariamme. HIENOA! Tsekkaa video...

Loppusijoitus 8.

 

YHTEENVETO

Kauden ensimmäinen SuperRok-kilpailu radalla jolla ei ikinä oltu ajettu. Vauhti löytyi yllättävänkin hyvin, tästä on hyvä jatkaa.

Tarkoitus olisi käydä Hyvinkäällä kotiradalla testaamassa, sekä sliksejä, että myös alustan säätöjä. Löytyisikö sieltä vielä hiukan speediä.

 

 

 

 

Käy lukemassa uutiskirjeemme 1/2016


Auto-projektin etenemistä voit seurata

facebook.com/nixuracingteam

tai

instagram.com/nixuracingteam


STAY TUNED!

Käy katsomassa kauden 2015 fiilikset videostamme
https://vimeo.com/150453065

ENJOY YOUR LIFE!

Kiitämme yhteiskumppaneitamme tuesta kaudella 2015

http://www.varaaja.com Lämminvesivaraajien ammattilainen: myy, asentaa, huoltaa, varaosat
http://www.lämpöpumppuhuolto.com Lämpöpumppujen ammattilainen: myy, asentaa, huoltaa, varaosat
http://www.vesikauppa.com Kaikki puhtaasta vedestä
http://www.realcare.fi Ratkaisukeskeinen työnohjaus

 

 

Kiirettä on pitänyt ja kisakertomukset on jäänyt tältä vuodelta tekemättä tänne kotisivujemme suuntaan.
Aktiivinen kausi ja auton rakentelu on pitänyt kiireisenä ja päiviytykset on jääneet vain facebook-sivuillemme, käy katsomassa www.facebook.com/nixuracingteam ja pysyt ajantasalla.

Yhteenvetona voi kertoa että kyyti paranee koko ajan, Nixu parantaa ja parantaa ja autoakin on pikkuhiljaa paranneltu.
#staytuned #S449 #superrok #rokkiralli


Kesän 2015 videosta voi seurata vauhdin paranemista

Vuosi 2015

Uusi yhteistyökumppanimme: realcare.fi
Todellista välittämistä

Innostavaa ratkaisukeskeistä yksilö -ja ryhmätyönohjausta työyhteisöjen erilaisiin tarpeisiin. Ratkaisukeskeinen työnohjaus vahvistaa ammatillista identiteettiä sekä tuo uusia voimavaroja ja näkökulmia työhön. Työskentely tapahtuu koulutetun ratkaisukeskeisen työnohjaajan avulla.

[video] [video]


Lähtökohdat

Moottoriurheiluviikonloppu täydentyi sunnuntaisella kilpailulla RokkiRallin SuperRok-luokassa. Edellisenä päivänä olimme olleet kilpailemassa Endurance-kestävyyskilpailussa Virtasalmella.

RokkiRalli ajetaan ns. jokkisradoilla, jotka ovat sekoitus asfalttia ja soraa. Lähtö tapahtuu yhteislähtönä lähtövalojen mukaan.
SuperRok-luokan autot ovat autoja, joissa ei ole ns. myyntivelvoitetta (kuten muissa RokkiRallin autoissa). Yleisin ajoneuvo on BMW tai Ford Escort, mutta luokassa on hyvin monia merkkejä. Sarjan voittajan auto on Toyota DX, johon on "upotettu" V8-moottori, huikeaa!
SuperRok-luokan autoissa hevosvoimia on reilusti, turbolla varustetuissa jopa likes 500 hv.

Kesän bemari-projektimme oli valmistunut ja olimme käyneet harjoittelemassa edellisenä viikonloppuna Hyvinkäällä. Auto tuntui toimivan ok, toisin harjoituskierrokset jäi kuitenkin melko vähäisiksi renkaan puhkeamisen johdosta.
Edessä siis ensimmänen kilpailu SuperRok-luokassa ja meidän BMW:llä.

Yöt vietettiin Varkauden mummolaassa ja ajoimme aamusta Heinolaan. Armeija oli tehnyt Nixuun tehtävänsä, syvässä unessa koko matkan ;)

Harjoitusajo:

Kiereästä aikataulusta johtuen tällä kertaa ei RokkiRallissa ajettu harjoituksia.


KISA:

Kiisaan siis ilman metrinkään ajoa Heinola radalla! Ainakin mekaanikkoa jänniti.

Ennen kisaa tehtiin kiireellä sähkötöitä, auton jarruvaloissa oli joku mystinen oikosulku, poltti sulakkeen toisensa jälkeen. Eipä siis kuin aina ennen lähtöä suoraa virtaa akulta!

Erä 1.: sijoitus 2. / 6

Nixu sai melko hyvän lähdön, ensimmäinen killpailulähtö siis tällä BMW:llä, ensimmäisessä mutkassa neljäs.
Ajo kuitenkin siihen nähdön, että ei metriäkään aikaisemmin Heinolassa ja ekaa kertaa bemarilla, LOISTAVAA, ei näkynyt pienintäkään epävarmuutta.
Lisälenkillle mentäessä tulee vaihtovirhe, kakkosvaihteen sijasta meneekin nelosvaihe ja vauhti hidastuu hetkeksi.

Sijoitus maalissa 2. Normaalisti sijalla 2. mentäisiin heittämällä suoraan semifinaaleihin, mutta kiristetyn aikataulun ja ohjelman vuoksi nyt ei.

Erä 2. sijoitus 3. / 6

Renkaiden lämmintys eli burnout on näyttävä!
Toisessa lähdössä kaasua hieman liikaa ja auto jää sutimaan paikalleen, alkaa vetää kunnolla vasta kun saavutaan hiekalle. Ensimmäisessä mutkassa neljäs, Nixun ajo kehittyy yhä ja vauhti paranee, ei näkyviä ajovirheitä.
Nixu ajaa toisena olevan kiinni, mutta kierrokset loppuu.

Sijoitus maalissa 3.

Erä 3. sijoitus 2. / 6

Lähtökiihdytys ehkä silmämääräisesti myöhästyy hivenen ja sutii, sutii. Ensimmäisessä mutkassa sisältälähtiä ajaa rajusti kylkeen (SuperRokissa ei kylkikosketuksia?, peltihommia!), silti sijoitus on jälleen neljäs ensimmäisessä mutkassa.
Nixu käy toisella kierroksella lisälenkillä ja vauhti on todella hyvää! Viimeisessä mutkassa Nixu suorittaa näyttävän ohituksen.

Sijoitus maalissa 2.

Yhteenveto

Saimme varmistettua, että bemarimme on kilpailukykyinen. Alusta toimii erittäin hyvin hiekalla, samoin Nixun ajo. Voimaa autossa hiekalle riittävästi.
Lähtöihin täytyy keksiä "jotain", nyt alla oli jokkiksessa käytetyt RainExpertit, moni käyttää semislicks renkaita, harkittava siirrymmekö mekin? Lajissa lähdön merkitys on todella suuri.

Kisa sujui paremmin kuin ajattelin, Nixun ajossa ei näkynyt, että ei ollut ikinä ajanut metrikään ja pystyi sopeutumaan helposti voimakkaampaan autoon.BMW 325i:mme mummolan pihassa odottamassa Heinolan kisaa.


Lähtökohdat

Nixu on ollut armeijan harmaiissa heinäkuun alusta lähtien ja metriäkään ei olla asfattiradalla päästy harjoittelemaan tai kilpailemaan.

Ajohalut olivatkin todella suuret kun hain hänet Vekarajärven varuskunnan portilta. Mukana oli myös SuperRok-luokan bemarimme, sillä kilpailimme sillä sitten sunnuntaina Heinolassa SuperRok-luokassa. Endurance luokan auton toi Virtasalmelle tiimimme Maximum Atak.

Yöt vietettiin 40 km päässä mummollassa. Nixun harmituksen aiheena oli  kun ei ole päässyt harjoittelemaan. Mutta sellaista se on kun on armeijassa.

Harjoituspäivä pe 04.10.2014:

Ei harjoittelua, tiimi toi auton vasta illtamyöhään, joten kukaan tiimistä ei ehtinyt harjoitella.


KISAPÄIVÄ LA 05.10.2014.

Päivä valkeni todella sumuisena kun ajoimme mummolasta Virtasalmelle, mutta sää oli syksyisen kaunis, kolea, mutta ei sadetta.

Aika-ajo: sijoitus 20./32

Tiimin kuljettajista Nixu ja Santeri Kallio eivät olleet koskaan ajaneet metriääkään Virtasalmen radalla,  joten tiimi päätti antaa Nixulle ja Santulle harjoittelumahdollisuuden valiitsemalla heidät aika-ajon suorittajiksi.
Sinälläähän kuuden tunnin kestävyyskisassa ei lähtöpaikalla ole niin väliä.

Nixu kuitenkin joutui neljännellä kierroksella rengasvalliin ja hiekalle kun varikolta säntäsi auto, joka pakotti väistämään radan ulkopuolelle.
Aika-ajot jäivät siis lyhyeen. Auto kärsi kuitenkin onneksi vain kosmeettisia peltivaurioita tekniikan säilyessä.

Kisa: sijoitus keskeytys

Tiimin ensimmäisenä kuljettajana aloitti Mikko Autio, joka ajoikin valtavan hyvin, nostaen tiimiä reilusti ylöspäin. Turva-auton käyminen radalla tiiviisti vielä kilpailijajoukon. Mikko oli erittäin tyytyväinen auton muutettuihin säätöihin, joilla oltiin saatu hävitettyä auton puskeminen ja luonteen muuttua jopa yliohjaavaksi.
Seuraavana ajoi tiimin nestori Juha Sarkio, joka joutui hitusen antamaan periksi sijoituksia. Juhalle ei auton muuttuneet säädöt olleet niin mieleen.
Kolmantena kuljettajana ajoi Santer, perusvarmaa ajoa, ilman metrinkään harjoittelua radalla Harjoittelun puute luonnollisesti näkyi myös kellossa.
Santerin sai Stop&Go rangaistuksen aivan ajovuoronsa lopussa, ohituksesta keltaisen lipun aikana. No, niitä lippupisteitä oli 4 km radalla kaksi ja olikin niin, että tuo toinen lipu vaikutti 2 km matkan, hmmmm.

Stop&Go:n varikkorangaistuksen aikana kuljettaja täytyy vaihtaa ja Nixu aloitti. Auton bensavaloissa olikin ongelmaa, kukaan aikaisemmista kuljettajista ei ollut maininnut, että keltainen merkkivalo, joka osoittaa kuljettajalle, että bensaa on enää ERITTÄIN vähän (1-1,5 kierroksen verran).
Nixu kaarsi varikolle, auton nopeusmittarikaan ei toiminut ja uusi Stop&Go. Kisa alkoi olla suorituksellisesti kahden Stop&Go -lipun vuoksi pilalla, mutta koska bensamerkkivalot oireilivat, bensaahan alkoi tulvia ylli ja jouduimme odottamaan ja odottamaan.
Tiimi sai hyvän opetuksen ensi kautta varten, että KAIKESTA poikkeasta täytyy AINA kertoa eteenpäin muille. KUKAAN ei ole ajatuksien lukija. No, joskushan täytyy tuokin oppia, joskus kantapään kautta.

Nixun ajo oli erittäin varovaista, itseluottamus oli kateissa "härdellien" ja ulosajojon myötä. Kuvaili itse, että ei ole IKINÄ "ajanut noin varmanpäälle". Hyvä, joskus noinkin, perusvarmaa!

Nixun jälkeisellä ajovuorolla Mikko piiskasi tiimin BMW:n sellaiseen vauhtiin, että oksat pois, ajaen esim. kilpailun toiseksi nopeimman ajan. Hyvä Mikko. Mikolla oli myös muutenkin hyvä ja ennenkaikkea hauska ajovuoro kilpailessa samalla tallilla pitävää Limusine Drivers tiimin kuljettajaa vastaan. Lopulta Mikko ohittikin!

Juhan seuraavan ajovuoron alussa BMW:n kone sanoi sopimuksensa irti aiheuttaen keskeytyksen. Konerikon syytä on vaikea arvaille, viittaa kansi- tai kansipahvi ongelmaan koska jäähdytysvesi hävisi säiliöstään ja valui ulos pakoputkesta.

 

 

Kuvassa tiimin kuljetuskaluston nostinlavalla Nixu, Mikko Autio ja Santeri Kallio.

Auton pysähtyessä tankkaukseen, auto on työnnettävä tankkauspaikalle sammutettuna.
Ajovuorossa on ollut ratissa oleva Juha Sarkio ja seuraavan lähtee kypäräpäinen työntäjä Santeri Kallio.

Auton kyljessä on Nixun aika-ajon rengasvalliin ajon myötä ruttujäljet. Peltitöitä mekaanikoille!

RokkiRalli BMW:n uudistus kaudella 2014 jäi hiukan kesken, vielä olisi pitänyt jaksaa maalata, mutta nyt bemari sai pintansa vain spray-pullolla, hiukan kiiltomustaa, osassa pelkkä mattamusta-pohjamaali.

Valmiina silti taistoon, loput tehdään ensi vuonna.

Käy katsomassa kuvat projektin lopputulemasta

 


Käy katsomassa Kemoran 6 + 12 tunnin kestävyyskilpailun kuvat

 

Video: #InCar #201 Nixu Racing Team - BMW Endurance: Kemora 5.7.2014

 

Lähtökohdat:

Samana päivänä, ensin klo 12 - 18 ajettiin kuusi tuntia kestävä AKK:n Cupin alainen kestävyyskilpailu.
Tuon kilpailun jälkeen läpi yön kestävä 12 tunnin kisa, joka starttasi siis klo 22 ja maaliin tultiin aamulla klo 10.

Tiimin auto oli ollut kolme päivää dynometrissä, jossa moottoriin oli yritety löytää korjausta huonoihin alavääntöihin.

Homma meni niin sanotusti "reisille", autoon jouduttiin vaihtamaan tietokoneboxi, koska autossa kiinni ollut oli cryptattu, ja sen ohjelmaa ei voinut muuttaa.
Autoon vaihdettiin alkuperäinen tietokoneboxi ja sitä yritettiin säätää.
Aika loppui, hain auton torstai-iltana klo 21, seuraavana aamuna matkaan.


6 h -kisan aika-ajo:


Aika-ajon ajoivat Mikko Autio, Santeri Kallio ja Jari Koivisto, parhaaksi ajaksi jäi Mikon ajama ja sijoitus 10.


6 h -kisa:


Epäonnistuneen dynotuksen kauheus alkoi paljastui kahden ensimmäisen ajovuoron aikana, Mikko Autio ajoi ensimmäisen vuoron ja joutui tulemaan tankkaukseen jo puolen tunnin kohdalla. Ja Nixulla sama juttu.

Eli autossa oli kyllä tehoa, mutta se söi aivan älyttömästi bensiiniä. Ajovuorojen olisi tullut kestää n. 45-50  minuuttia.

Tiimi teki nopean johtopäätöksen, vauhtia olisi pakko hiljentää reilusti, jotta emme tekisi bensiinin kulutuksen maailmanennätystä.
Loppukisa menikin bensaa säästellessä. Nixu ei todellakaan tykännyt kun hänelle osui toiseksi viimeinen ajovuoro ja vauhtia oli pudotettava yli neljä sekuntia kierrosajoista.
Viimeisen ajovuoron ajanut Mikko Autio venytti ja venytti ajovuoroaan, jopa yli 10 sekuntia hitaammilla kierrosajoilla.


Tiimin sijoitus 10., autokuntia oli matkassa 32.


12 h -kisan aika-ajo:

Aika-ajon ajoivat Jussi Rinttilä, Nixu sekä Jari Koivisto.
Tässä aika-ajossa on paljon tunnetta mukana, auton alkuperäisiin omistajiin kuuluvat Jussi oli "haastanut" nuoret kuskimme.

Jussi ei harjoittelemattomana ehtinyt Nixun vauhtiin, Nixu ajoi Jussiin eroksi 1.4 sekuntia ja auton lähtöpaikalle 4.

 

12 h -kisa:

Kisasta ei ole paljon kerrottavaa, suuren bensankulutuksen vuoksi jokainen ajoi reilusti kykyjensä alapuolella, yrittäen säästää ennenkaikkea bensaa, mutta myös renkaita ja jarruja.
Säästölinjasta huolimatta vasen eturengas kului "metallille" ja jouduimme vaihtamaan eturenkaat. Sama tapahtui kerran vielä.
Jarrut kestivät koko kisan vaihtamatta.

Sinällään säästellessäkin mentiin siis "jotenkin" kun renkaat kuluvat, pääsuoran päässä nopeutta oli silti 180 km/h.


Tiimin sijoitus 7., autokuntia saapui maaliin 11.