VIIMEISIMMÄT UUTISET

[Video] [Kuvat]

 

Lähtökohdat

Ei ollut häävit lähtökohdat kisaan. Auto oli kunnossa kyllä, mutta ei kuljettaja Nixu ja mekaanikko Seppo.

Molemmat olleet koko viikon noroviruksen kourissa, perjantaina tehtiinkin päätös, että ei vielä lauantaiksi. Helppo päätös kun mikään ei vielä pysynyt kummallakaan sisällä.

Mutta Nixulla oli kova halu, joten aamuvarhaisella klo 6:00 suuntasimme Joutsaan.

Matkalla jouduimme pysähtymään vain kerran vatsan vaatimalle tauolle.

 

 

KISA: LAUANTAI

Harjoitusajo:

Vähän tunnustelelua, Nixu ajoi vain 1,5 kierrosta muut 2,5... Ja unohti harjoitella lisälenkinkin...

Alkuerä: 2. / 6

Nixu myöhästyi lähdössä ja ajo ensimmäiset kaksi kierrosta hieman tunnustelua. Muuthan olivat kilpaileet lauantaina. Kolmannella kierroksella vauhti löytyi.
Vain voittaja suoraan semifinaaleihin, joten oli haettava paikkaa keräilyerästä.

Semifinaali: 1. / 6

Alkuerän kakkosena Nixu sai valita lähtöpaikan. Hän valitsi ulkoreunan ja meni heti lähdössä lisälenkille. Loppu olikin Nixun nätyöstä, voitto reilulla erolla.
Eli semifinaalipaikka tuli...

Semifinaali: 4. / 6

Erittäin kovatasoinen semifinaali, mukana myös lauantain kilpailujen voittaja ja kakkonen. Nixulta ok kähtö, kolmantena ensimmäisellä kierroksella. Nixu halusi enemmän ja ensimmäisen kierroken jälkeen lisälenkille, mutta lisälenkin paluussa heti lähdössä kiertäneen Panun taakse. Nixu ohitti kierroksen kuluessa Panun, mutta aikaa kului ja erän loppusijoitus 4. ja siis D-finaalipaikka.

D-finaalii: 1. / 6

D-finaali oli Nixun näytöstä. Heti lähdöstä lisälenkille ja selvään voittoon. Ehkä parasta ajamista koko viikonloppuna?
D-finaalin voittajana nousu C-finaaliin.

C-finaalii: 2. / 4

Lähdöstä jäänyt pois kaksi autoa, joten voittajalle ja toiselle luvassa nousu B-finaaliin. Melko helposti B-finaallin, tosin Nixu ajoi ensimmäisellä kierroksella radan nopeimmassa kohdassa monttuun ja auto lähti osin käsistä. Taisi tulla pieni osumakin Jomiin?

B-finaalili: 3. / 6

Näytti jo likes varmalta, että voittaja ja toisena ajanut Nixu nousevat A-finaaliin. Sitten Nixun vauhti hiljeni, väsyikö kuski, loppuivatko renkaat vai menikö ajo peittelyn yritykseksi ja haosi siten?
Jokatapauksessa viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa takaatullut ohitti ja ajot loppuivat siihen.

YHTEENVETO

Auto rokkasi, 356 hevosvoimaa pääsi Joutsan pitkällä pääsuoralla oikeuksiinsa. Hiukan Nixu valitteli hitaissa mutkissa turbo-viivettä, mutta alkoi tulla yhä paremmin ja paremmin toimeen.

Nixun vauhti erinomaista, varsinkin kun huomioi, että vatsatauti veroitti (kävi neljä kertaa tyhjennyksellä) sekä renkaat oliivat hyvin kuluneet. Mekaanikko tarjotteli aivan uusiankin renkaita alle, mutta Nixu nuukaili.
  

[Video]

Lähtökohdat

Auto saatiin viimeinkin valmiiksi illan jo hämärtyessä, ei ihan kaikkia yksityiskohtia, mutta suurimmalta osalta.

Auton tekniikka oli kokenut ison muutoksen, mutta tekniikalla ei oltu ajettu kuin 150 metriä, jolloin testasimme, että jarrut toimivat.

Muutoksia mm

- turbo-moottori, 356 hv / 426 nm
- ZF-vaihdelaaatikko sintterikytkimin
- uudet, isommat takajarrut
- auto sai uuden lasikuituiset takalokasuojat ja uuden maalipinnan.

Auto on edelleen aivan vakioin bmw-ripustuksin, ei siis minkäänlaisia linkki-systeemejä, joten lähdössä Nixu joutuu aina antamaan tasoitusta. Panostamme yhä siihen, että Nixu opettelee ajamista radalla, lähdöt paranevat kun joskus rakentelee tuollaisia linkki-systeemejä.

Kisaan lähdimme erittäin vanhoin slicksein, oli odetettavissa, että tulee tekniikka-ongelmia kun ei oltu ajettu järin ollenkaan.

Harjoitusajo:

Järjestäjä perunut harjoitukset runsaan osanoton vuoksi.

KISA: LAUANTAI

Alkuerä: 2. / 6

Lähdössä Nixu jäi viimeiseksi, aika odotettua kun ei mitään hajua millä kierroksilla pitäisi lähteä. Samoin renkaat olivat hyvin vanhat.

MUTTA Nixu kiersi ensimmäisenä lisälenkin, saaden tilaa eteen ja päräytti toiseksi. AIKA hieno suoritus, täysin ajamattomalla autolla.

Varikolle tullessaan hän nousi autosta ja huusi: "Tässä on ihan liikka TEHOO!!!". Hmm. Mitäköhän kaikki sanoivat hänelle, kun hän olisi halunnut yli 400 hv?
Autossahan on nyt 356 hv, ahtopaineilla 0.6 bar. Jos auton hukkaporttiin olisi laitettu Nixun haluaman ahdon 0.8 barin jousi, autossa olisi ollut laskennallisesti tehoa 430 hv ja 1.0 barin ahdoilla noin 500 hv (jos ei ahdistaisi mistään).

Kun turbo tulee peliiin, ei pitoja hiekalla, sutii kovin...

Erän sijoituksen myötä suora semifinaali -paikka.

Semifinaali: 2. / 6

Lähdössä jälleen viimeiseksi, lisälenkki oikeaan aikaan, jotta sai tilaa eteen ja melko helposti toiseksi. Nixu valitteli yhä turbo-auton vaikeaa ajettavuutta. Kun turbo-tulee "peliin mukaan", tehoa tuntuu olevan rajattomasti, vaikea hallita ja ei piedä.

Silti kovin hieno suoritus, sijoituksen perusteella paikka B-finaaliin.

B-finaali: 6. (4.) / 6

Lähdössä Nixu jäi jälleen viiimeiseksi ja kaatoi ensimmäisessä mutksassa sisäreunaa ahnehtien keilan, josta seurasi hylky ja sen myötä erän viimeiseksi. Ajamalla Nixu oli 4. Nixu sai tilaa eteensä, mutta ajamattomuus näkyi ja ei ajanutkaan takaa ohi vaan lisälenkin kiertäneet Rolf ja Jomi ajoivat Nixun kiiinnki.
Nixu noitui tullessaan varikollle, että ajo sellaista "tökkmisitä", virrheitä täynnä kun turbo aiheutaa erilaisia "tilanteita". No, varmasti helpottuu kun jossain vaiheessa pääsemme treenaamaan kotiradalle.

Varikkopaikalle ajettaessa ilmeni, että turbon ja pakoputken V-panta liitos oli vuotanut öljyä niin, että auto syttyi pieneen tulipaloon.

Kisat jäi tuon tulipalon johdosta sunnuntailta ajamatta, emme halunneet vaarantaa mm. vakavampaa tulipaloa, joka tuhoaisi auton täysin.

YHTEENVETO

Autossa on vihdoinkin "riittävästi" tehoa, ehkä jopa liikaakin, mutta Nixu tuskin antaa tiputtaa tehoa alemmaksi.

Nixun vauhti hämmästytti, täysin ajamattomana noin hyviä ajoja aivain erilaisella autolla kuin koskaan.
 

 

 

Kausi 2017 on lähtenyt nikotellen käyntiin

 

SuperRock

SuperRock kalusto ei edelleenkään valmis, mutta hyvin lähellä kuitenkin. Moottori kasassa ja korvalla käy melko siististi. Käytämme vielä dynossa.

Odottaa Nixun korityö-viimeistelyjä eli pinnan hiontaa, ennenkaikkea uusien taka-osan lasikuituosien, ennen maalausta.

Nixulla ei vain kauheasti aikaa, tekee 10 h työpäivää, opiskelijan pitää tienata kesällä.

Ehkä se siitä...Endurance kisat

 

21.5. Endurance Cup, Alastaro

Auto kesti kokonaiset 2.5 h, autosta petti Nixun ajovuorolla kuudennella kierroksella takatukivarsi ja siitä seurasi keskeytys.

17.6. Endurance Cup, Botniaring 

Auto kesti perjantain treenit ja aika-ajon. Hajosi 12 kierroksella moottorin kansipahvin pettämiseen laihalla käynnin johdosta. Nixu ei ehtinyt ajaa kierrostakaan.

Nixun SuperRock-kilpuri kävi eilen 21.6.2017 dynossa, jossa varmistui, että autossa on varsin mukavat teholukemat, 356 hv / 6192 rpm, vääntö hulppea 436 Nm / 5274.
Turbon ahdot asetettiin hyvin maltillisiksi, vain 0.6 bar, jotta auto kestäsi varmemmin. Toisalta liian suurista tehoista ei ole hiekkaisella asfaltilla ja hiekkaradalla mitään hyötyä, rengas vain sutiin.
Tehoa saisi maltillisten ahtojon nostolla vaikka 0.8 bar varmasti reilusti yli 400 hevosvoiman.

Turbo herää noin 2800 ja tarjoaa tasaisin 0.6 ahdon aina kierrosluvun rajoittimelle asti. Vääntö- ja tehokäyrä on tasainen.
Moottorinohjauksesta huolehtii siis KDFI ja sitä asetetaan Tuner Studiolla ja logeja katsellaan MegaLogViewerillä.
AFR arvot jätettiin tarkoituksella rikkaalle, kiristämällä niitä tai lisäämällä ennakoita olisi saatu isommatkin teho, mutta varmisteltiin.


Dynottuksen suoritti SS-Motors Vihdissä. Janne on osaava kaveri.

 

Katso video dynotuksesta

 

 

[Video]

 #seonvakio

Lähtökohdat

"Päämekaanikkko" työnkiireissä, mutta autoon oltiin ehditty kuitenkin vaihtaa uusi kansi.

Harjoitusajo:

Järjestäjä perunut harjoitukset runsaan osanoton vuoksi.

KISA: LAUANTAI

Nixun vauhti kohdillaan, katso video. Kisan päätti kuitenkin mystinen moottorivika, iski jo pariin otteeseen Kouvolan alamäessä, mutta lopulta päätti kisan. Auto ei nää käynnistynyt.