VIIMEISIMMÄT UUTISET

Nixun SuperRock-kilpuri kävi eilen 21.6.2017 dynossa, jossa varmistui, että autossa on varsin mukavat teholukemat, 356 hv / 6192 rpm, vääntö hulppea 436 Nm / 5274.
Turbon ahdot asetettiin hyvin maltillisiksi, vain 0.6 bar, jotta auto kestäsi varmemmin. Toisalta liian suurista tehoista ei ole hiekkaisella asfaltilla ja hiekkaradalla mitään hyötyä, rengas vain sutiin.
Tehoa saisi maltillisten ahtojon nostolla vaikka 0.8 bar varmasti reilusti yli 400 hevosvoiman.

Turbo herää noin 2800 ja tarjoaa tasaisin 0.6 ahdon aina kierrosluvun rajoittimelle asti. Vääntö- ja tehokäyrä on tasainen.
Moottorinohjauksesta huolehtii siis KDFI ja sitä asetetaan Tuner Studiolla ja logeja katsellaan MegaLogViewerillä.
AFR arvot jätettiin tarkoituksella rikkaalle, kiristämällä niitä tai lisäämällä ennakoita olisi saatu isommatkin teho, mutta varmisteltiin.


Dynottuksen suoritti SS-Motors Vihdissä. Janne on osaava kaveri.

 

Katso video dynotuksesta

 

 

 

Kausi 2017 on lähtenyt nikotellen käyntiin

 

SuperRock

SuperRock kalusto ei edelleenkään valmis, mutta hyvin lähellä kuitenkin. Moottori kasassa ja korvalla käy melko siististi. Käytämme vielä dynossa.

Odottaa Nixun korityö-viimeistelyjä eli pinnan hiontaa, ennenkaikkea uusien taka-osan lasikuituosien, ennen maalausta.

Nixulla ei vain kauheasti aikaa, tekee 10 h työpäivää, opiskelijan pitää tienata kesällä.

Ehkä se siitä...Endurance kisat

 

21.5. Endurance Cup, Alastaro

Auto kesti kokonaiset 2.5 h, autosta petti Nixun ajovuorolla kuudennella kierroksella takatukivarsi ja siitä seurasi keskeytys.

17.6. Endurance Cup, Botniaring 

Auto kesti perjantain treenit ja aika-ajon. Hajosi 12 kierroksella moottorin kansipahvin pettämiseen laihalla käynnin johdosta. Nixu ei ehtinyt ajaa kierrostakaan.

[Video]

 #seonvakio

Lähtökohdat

Odotimme tätä kilpailua suurella mielenkiinnolla.

Olimme käyneet kaksi viikkoa ennen tätä kilpalua treenaamassa ensimmäistä kertaa slikseillä Hyvinkään radalla. Vaikka slicksit oli melkein loppu, treeniin valittiin kaikista huonoimmat, sliksien avulla kierrosajasta lähti pois melkein KAKSI (2) sekuntia. On ne ihmelliset nuo slicksi renkaat!
Tähän asti olemme kilpailleet joko Federal -semi-slicks tai jokamiesluokassa yleisesti käytetyillä RainMaster-katurenkailla.

Olimme ostaneet 16 kpl slicksi-renkaita 150 e YHTEENSÄ, joista 4 oli vuotavia tai rikki. Silti vain noin 9 e/kpl rengas. Uusi maksaa 350 e/kpl. #budjettiurheilua ;)

Tuon treenin jälkeen pidettiinkin ennen tätä kilpailua lomaa...

Tiukkaa kisaa olis siis luvassa, sillä Hyvinkäällä oli autoja niin paljon, että voittaja vain erästä aina jatkoon. Mukana myös tukku SRC-luokan rallycross-autoja.

Harjoitusajo:

Ei mitään erikoista, hyvältä näytti meno.

KISA: LAUANTAI

Ennen kisaa satoi ja satoi paljon.

Alkuerä.: sijoitus 3. / 6

Rata aivan märkä sateen jäljeltä ja ensimmäistä kertaa slikseillä. Slikseissä ei olllut kumia, että niihin olisi voinut tehdä urakuvioita, kuten normaalisti tehdään renkasiin.
Nixu lähti paikasta neljä, jossa vesilätäkkö (ensimmäinen opetus viikonlopulle, ÄLÄ ota ruutua, jossa on vettä). Toiseksi viimeiseksi lähdössä, ainoastaan ruudun viisi jäi taakse, joka oli vielä isommassa lätäkössä.
Toisessa mutkassa yksi ohitus ja seuraavassa (ilmeni, että tämä oli viikonlopun aikana Nixun bravuuri ) mutkassa ohi toisesta. Lisälenkille.

Liukasta oli, mentiin todella varovasti. Ensimmäisen kierroksen lopussa pääsuoran päässä ohi edellisenä vuonna juuri Hyvinkäällä voittaneesta SRC-luokan autosta.
Ensimmäiseksi ajoksi sateella urittamattomalla sliksillä jees, mutta tämän toisen kierroksen aikana toisessa mutkassa ohittettu etuvetu-auto tuli lujempaa. Ei väliä, sillä voittaja vain jatkoon.

Keräilyerä.: sijoitus 1. / 4

Lähdössä viimeiseksi, toisessa mutkassa yksi ohitus ja kolmannessa toinen. Lisälenkille tilaa saadakseen eteen ja vakuuttavaan voittoon.

Semifinaali.: sijoitus 3. / 5

Lähdössä jälleen viimeiseksi, ei ehdi bemarin vakioalustalla lähdöissä. Jälleen yksi ohitus toisessa mutkassa ja myös seuraavassa. Ajo ihan OK, mutta kyyti ei vain riittänyt vaikka hyvin tuli. Ensimmäiseksi ajoi auto joka voitti koko kilpailun ja kakkoseksi tullut nousi B-finaalista A-finaaliin, joten vastassa oli hyviä kuskeja ja autoja.

C-finaali.: sijoitus 2. / 6

Viikonlopun paras suoritus. Nyt kierroksia oli kolme ja viikonlopun omat nopeimmat kierrokset osui noille. Lähdössä jääden, mutta lisälenkin kiertäen tilaa eteen ja kaasu lattiaan. Huikea suoritus vakiomoottoriselta autolta. Katso video.

B-finaali.: sijoitus 6. / 6 (keskeytys)

Auto tumppasi viivalle, joten reilusti jälkeen. Bemari ei oikein käynyt missään vaiheessa ok ja lopulta sammui kokonaan.

Hartaitten tutkailujen jälkeen viaksi paljastui bensansyöttö. Luulimme aluksi, että ongelma oli bensapumpussa, mutta viaksi paljastuikin "laadukas" Bilteman bensanpaineensäädin, joka heittelehti sallien bensanpaineet 1-2 bar.
Kun tuo saatiin fixattua illasta, auto käynnistyikin paremmin mitä ei ollu tehnyt koskaan aikaisemmin.

Loppusijoitus 10./48

 

KISA: SUNNUNTAI

Täksi päiväksi saatiin lisämekaanikoksi Nixun kaveri Rölli. Hyvä niin. Oli jähän jobia...

Alkuerä.: sijoitus 4. / 4

Ennen erää satoi ja satoi vielä enemmän kuin lauantaina. Rata lainehti vedestä. Fiksuina yritimme urattomilla slicksirenkailla (ei ollut mukan muita kun ei mahdu kyytiin) joihin nostimme ilmanpainetta 2.5 bariin, muten ajemme 1.6-1.9 barin rengaspaineilla).
Renkaissa ei todellakaan kumia, johon tehdä uria ;)

Yksi viikonlopun opetuksia. ÄLÄ mene urattomalla slicksillä radalle märälle radalle. ÄLÄ nosta ainakaan ilmanpainetta vaan tiputa sitä. Hirveetä lipsuttelua...

Nixu pyysikin perheen naisväkeä hakemaan "ihan mitä tahansa rengasta" kotoa Vantaalta, jonne Paukku ja Jessica suuntasivatkin...

Keräilyerä.: sijoitus 5. / 6

Ehkä viikonlopun paras lähtö. Ei satanut enää, rata vielä märkä, mutta slickseillä. Ensimmäisessä mutkassa Nixu roikotti ulkona, mutta vieressä oleva kuljettaja kilkkasi hiukan kylkeen. Sitten lähdettiin, keula kohti ajosuuntaa ja BAM.
Nilkuttaen maaliin vaikka EI OLISI saanut, mälli oli niin paha. Keula täysin mäsänä, vesiletkuja vuotaen, jne...

Last-call.: sijoitus 1. / 4

Viikonlopun viihdyttävimpiä eriä yleisölle ja kuljettajalle.
Lähdössä viimeiseksi, toisessa mutkassa ohitus ja kolmannessa kakkosena olleen kuljettajan vanavedessä parhaiten lähdön ottaneesta ohi. Sitten alkoi hauskuus, nro 301 Jarkko oli edessä Escortillaan myös vetomies, mutta oli ottanut lähdössä vilpin. Nixu tiesti tämän, sanoi tienneensä heti. Jarkko veti hienosti, mutta Nixun bravuuvimutkassa kolmannessa (shikaanien jälkeinen asfattimutka) Jarkosta ohi ja molemmat ajamaan lisälenkkiä. Nixu veti lisälenkillä isoon vesilammikkoon ja molemmat möyrien ulos lisälenkiltä ja Jarkko hitusen paremmin ja ohi. Tiukkaa, mutta reilua kilvanajoa!
Luulimmme, että maaliin tulon jälkeen autosta nousee todella, todella myrtynyt kuski, omaa lisälenkin virhettä manaten. Mutta nousee naurava ja kikattava kuski.
Nixu tiesi Jarkon saavan villpilähdöstä hylkytuomion, mutta kun oli niin hauskaa kisaa niin oli PAKKO... Hmmmm....

Semifinaali.: sijoitus 5. / 6

Yksi viikonlopun opetuksia. Renkaamme taisivat vain yksinkertaisesti loppua. Mutta kun ei ole koskaan ajanut, eti tiedä sitä rajaa ;) Liukkaan näköistä, autossakin vesivuoto-ongelmia.

D-finaali.: sijoitus 3. / 4

Muillakin alkoi jo olla teknisiä ongelmia. Kuuden auton sijasta enää neljä autoa viivalla. Autostamme lienee kärynnyt kansipahvi (sitä vaihdellaan nyt). Sen mitä eteni, niin näytti todella liukkaalta, sliksit kankailla.

Loppusijoitus jotain 18?.

 

YHTEENVETO

Ensimmäinen kilpailu slicksi-renkailla sujui lauantain osalta jopa yli odotusten. Vakiomoottorisella autolla, jossa vielä bemarin vakio-perä ja coilover jousitus, B-finaaliin. Hieno suoritus.

Sunnuntain pilasi selkeästi renkaiden loppuminen, mutta hyvää oppia siitäkin. Kaiken kaikkiaan oppia taas PALJON.

Auton moottorista otetaan kantta irti, ainakin kansipahvi on palanut, öljyt ja vedet on sekaisin, moottori puhisee myös veteen puristuspaineet. Toivotaan, että ei ole mitään isompaa.

 

 

[Video]

 #seonvakio

Lähtökohdat

"Päämekaanikkko" työnkiireissä, mutta autoon oltiin ehditty kuitenkin vaihtaa uusi kansi.

Harjoitusajo:

Järjestäjä perunut harjoitukset runsaan osanoton vuoksi.

KISA: LAUANTAI

Nixun vauhti kohdillaan, katso video. Kisan päätti kuitenkin mystinen moottorivika, iski jo pariin otteeseen Kouvolan alamäessä, mutta lopulta päätti kisan. Auto ei nää käynnistynyt.


 

[Video]

 

Lähtökohdat

Kevään 2016 aikana rakennettu turbo-kone tuhoutui, nähtävästi ketjunkiristäjä petti ja kaikki venttiilit kääntyivät poikittain.

Mekaanikon työkiireistä johtuen koneelle ei ehditty tehdä mitään, joten Nixu vaihtoi itse viimevuotisen vakiokoneen paikoilleen. Tässä vakioikoneessa on noin 220 hv (boksiviritys).

Sinällään hyvin mielenkiintoista on nähdä kuinka talven aikana vaihdettu D2 Rally Gravel alusta toimii. Sekä myös nopea ohjaus.

Treeniä takana Hyvinkäällä edellisenä viikonloppuna 10 kierrosta, teknisiä ongelmia, joten alusta täysin säätämätön.

Tiedossa on, että jäädään lähdöissä, varsinkin kun valittiin, että ajetaan Uniroayl Rainmastereilla, ei slikseillä. Ei liikaa muuttujia kerralla. Samalla nähdään vähän alusta eroa.

Harjoitusajo:

Jäi ajamatta kun teräspunoksellinen jarruletku poksahti treenin lähtöviivalle.

 

KISA: LAUANTAI

Kiisaan siis ilman metrinkään ajoa Tammisaaren radalla! Ainakin mekaanikkoa jänntiti.

Alkuerä.: sijoitus 5. / 5

Nixua opastettu, että ota varovasti, on varottava kestääkö jarrut.

Keräilyerä.: sijoitus 2. / 4

Vauhti alkoi löytymään kun rata edes hieman tuttu. Muutamalla metrillä toinen.

Last Call.: sijoitus 1. / 4

Aika reilulla erolla ensimmäinen, ajo parani yhä.

Semifinaali.: sijoitus 2. / 4

Ajo erittäin hyvää, maalikamerakuvalla hävisi voittajalle

B-finaali.: sijoitus 4. / 6

Koska lähtö oli alamäkeen, täytyi lähteä hydraulikäsijarrulla. Nixu yritti aavistaa, liikahti liian aikaisin ja joutui jättäytymään viimeiseksi välttääkseen varaslähtö-hylkytuomion. Noita autoja vastaan ei nousta viimeiseltä sijalta.
Ajo hyvän näköistä.

Loppusijoitus 8.

 

KISA: SUNNUNTAI

Yöksi oltiin ajettu kotiin Vantaalle.

Alkuerä.: sijoitus 2. / 5

Aika heikko lähtö ja ajo näytti kovin väkinäiseltä.

Keräilyerä.: sijoitus 2. / 4

Erittäin heikko lähtö, nukkui viivalle. Ajo yliyrittämisen näköistä, ei päässyt ulos mutkista. Nixu sanoi, että rata möyhenevä, heräsi epäilys, että onko alusta liian kova, jää vain kuopimaan

Semifinaali.: sijoitus 4. / 6

Jäi vähän jossiteltavaa. Ensin pitkäksi keskimutka, josta pehmeästä hiekasta kesti möyhiä pois. Lisälenkillä auto sammui ja kesti pitkään saada käytiin...

B-finaali.: sijoitus 4. / 6

Nixu valitsii sisimmäisen lähtöpaikan. Paikka oli väärä valinta, erittäin hiekkainen, lähdetty hyvin vähän päivän aikaan. Lähdössä jäikin viidenneksi. Ensimmäisellä kierroksella lisälenkille ja sitten löytyikin ajo, jota kaipasin.
Todella hyvin toi vakio-bemariamme. HIENOA! Tsekkaa video...

Loppusijoitus 8.

 

YHTEENVETO

Kauden ensimmäinen SuperRok-kilpailu radalla jolla ei ikinä oltu ajettu. Vauhti löytyi yllättävänkin hyvin, tästä on hyvä jatkaa.

Tarkoitus olisi käydä Hyvinkäällä kotiradalla testaamassa, sekä sliksejä, että myös alustan säätöjä. Löytyisikö sieltä vielä hiukan speediä.