[Video]

 

Lähtökohdat

Kevään 2016 aikana rakennettu turbo-kone tuhoutui, nähtävästi ketjunkiristäjä petti ja kaikki venttiilit kääntyivät poikittain.

Mekaanikon työkiireistä johtuen koneelle ei ehditty tehdä mitään, joten Nixu vaihtoi itse viimevuotisen vakiokoneen paikoilleen. Tässä vakioikoneessa on noin 220 hv (boksiviritys).

Sinällään hyvin mielenkiintoista on nähdä kuinka talven aikana vaihdettu D2 Rally Gravel alusta toimii. Sekä myös nopea ohjaus.

Treeniä takana Hyvinkäällä edellisenä viikonloppuna 10 kierrosta, teknisiä ongelmia, joten alusta täysin säätämätön.

Tiedossa on, että jäädään lähdöissä, varsinkin kun valittiin, että ajetaan Uniroayl Rainmastereilla, ei slikseillä. Ei liikaa muuttujia kerralla. Samalla nähdään vähän alusta eroa.

Harjoitusajo:

Jäi ajamatta kun teräspunoksellinen jarruletku poksahti treenin lähtöviivalle.

 

KISA: LAUANTAI

Kiisaan siis ilman metrinkään ajoa Tammisaaren radalla! Ainakin mekaanikkoa jänntiti.

Alkuerä.: sijoitus 5. / 5

Nixua opastettu, että ota varovasti, on varottava kestääkö jarrut.

Keräilyerä.: sijoitus 2. / 4

Vauhti alkoi löytymään kun rata edes hieman tuttu. Muutamalla metrillä toinen.

Last Call.: sijoitus 1. / 4

Aika reilulla erolla ensimmäinen, ajo parani yhä.

Semifinaali.: sijoitus 2. / 4

Ajo erittäin hyvää, maalikamerakuvalla hävisi voittajalle

B-finaali.: sijoitus 4. / 6

Koska lähtö oli alamäkeen, täytyi lähteä hydraulikäsijarrulla. Nixu yritti aavistaa, liikahti liian aikaisin ja joutui jättäytymään viimeiseksi välttääkseen varaslähtö-hylkytuomion. Noita autoja vastaan ei nousta viimeiseltä sijalta.
Ajo hyvän näköistä.

Loppusijoitus 8.

 

KISA: SUNNUNTAI

Yöksi oltiin ajettu kotiin Vantaalle.

Alkuerä.: sijoitus 2. / 5

Aika heikko lähtö ja ajo näytti kovin väkinäiseltä.

Keräilyerä.: sijoitus 2. / 4

Erittäin heikko lähtö, nukkui viivalle. Ajo yliyrittämisen näköistä, ei päässyt ulos mutkista. Nixu sanoi, että rata möyhenevä, heräsi epäilys, että onko alusta liian kova, jää vain kuopimaan

Semifinaali.: sijoitus 4. / 6

Jäi vähän jossiteltavaa. Ensin pitkäksi keskimutka, josta pehmeästä hiekasta kesti möyhiä pois. Lisälenkillä auto sammui ja kesti pitkään saada käytiin...

B-finaali.: sijoitus 4. / 6

Nixu valitsii sisimmäisen lähtöpaikan. Paikka oli väärä valinta, erittäin hiekkainen, lähdetty hyvin vähän päivän aikaan. Lähdössä jäikin viidenneksi. Ensimmäisellä kierroksella lisälenkille ja sitten löytyikin ajo, jota kaipasin.
Todella hyvin toi vakio-bemariamme. HIENOA! Tsekkaa video...

Loppusijoitus 8.

 

YHTEENVETO

Kauden ensimmäinen SuperRok-kilpailu radalla jolla ei ikinä oltu ajettu. Vauhti löytyi yllättävänkin hyvin, tästä on hyvä jatkaa.

Tarkoitus olisi käydä Hyvinkäällä kotiradalla testaamassa, sekä sliksejä, että myös alustan säätöjä. Löytyisikö sieltä vielä hiukan speediä.