[Video]

Lähtökohdat

Auto saatiin viimeinkin valmiiksi illan jo hämärtyessä, ei ihan kaikkia yksityiskohtia, mutta suurimmalta osalta.

Auton tekniikka oli kokenut ison muutoksen, mutta tekniikalla ei oltu ajettu kuin 150 metriä, jolloin testasimme, että jarrut toimivat.

Muutoksia mm

- turbo-moottori, 356 hv / 426 nm
- ZF-vaihdelaaatikko sintterikytkimin
- uudet, isommat takajarrut
- auto sai uuden lasikuituiset takalokasuojat ja uuden maalipinnan.

Auto on edelleen aivan vakioin bmw-ripustuksin, ei siis minkäänlaisia linkki-systeemejä, joten lähdössä Nixu joutuu aina antamaan tasoitusta. Panostamme yhä siihen, että Nixu opettelee ajamista radalla, lähdöt paranevat kun joskus rakentelee tuollaisia linkki-systeemejä.

Kisaan lähdimme erittäin vanhoin slicksein, oli odetettavissa, että tulee tekniikka-ongelmia kun ei oltu ajettu järin ollenkaan.

Harjoitusajo:

Järjestäjä perunut harjoitukset runsaan osanoton vuoksi.

KISA: LAUANTAI

Alkuerä: 2. / 6

Lähdössä Nixu jäi viimeiseksi, aika odotettua kun ei mitään hajua millä kierroksilla pitäisi lähteä. Samoin renkaat olivat hyvin vanhat.

MUTTA Nixu kiersi ensimmäisenä lisälenkin, saaden tilaa eteen ja päräytti toiseksi. AIKA hieno suoritus, täysin ajamattomalla autolla.

Varikolle tullessaan hän nousi autosta ja huusi: "Tässä on ihan liikka TEHOO!!!". Hmm. Mitäköhän kaikki sanoivat hänelle, kun hän olisi halunnut yli 400 hv?
Autossahan on nyt 356 hv, ahtopaineilla 0.6 bar. Jos auton hukkaporttiin olisi laitettu Nixun haluaman ahdon 0.8 barin jousi, autossa olisi ollut laskennallisesti tehoa 430 hv ja 1.0 barin ahdoilla noin 500 hv (jos ei ahdistaisi mistään).

Kun turbo tulee peliiin, ei pitoja hiekalla, sutii kovin...

Erän sijoituksen myötä suora semifinaali -paikka.

Semifinaali: 2. / 6

Lähdössä jälleen viimeiseksi, lisälenkki oikeaan aikaan, jotta sai tilaa eteen ja melko helposti toiseksi. Nixu valitteli yhä turbo-auton vaikeaa ajettavuutta. Kun turbo-tulee "peliin mukaan", tehoa tuntuu olevan rajattomasti, vaikea hallita ja ei piedä.

Silti kovin hieno suoritus, sijoituksen perusteella paikka B-finaaliin.

B-finaali: 6. (4.) / 6

Lähdössä Nixu jäi jälleen viiimeiseksi ja kaatoi ensimmäisessä mutksassa sisäreunaa ahnehtien keilan, josta seurasi hylky ja sen myötä erän viimeiseksi. Ajamalla Nixu oli 4. Nixu sai tilaa eteensä, mutta ajamattomuus näkyi ja ei ajanutkaan takaa ohi vaan lisälenkin kiertäneet Rolf ja Jomi ajoivat Nixun kiiinnki.
Nixu noitui tullessaan varikollle, että ajo sellaista "tökkmisitä", virrheitä täynnä kun turbo aiheutaa erilaisia "tilanteita". No, varmasti helpottuu kun jossain vaiheessa pääsemme treenaamaan kotiradalle.

Varikkopaikalle ajettaessa ilmeni, että turbon ja pakoputken V-panta liitos oli vuotanut öljyä niin, että auto syttyi pieneen tulipaloon.

Kisat jäi tuon tulipalon johdosta sunnuntailta ajamatta, emme halunneet vaarantaa mm. vakavampaa tulipaloa, joka tuhoaisi auton täysin.

YHTEENVETO

Autossa on vihdoinkin "riittävästi" tehoa, ehkä jopa liikaakin, mutta Nixu tuskin antaa tiputtaa tehoa alemmaksi.

Nixun vauhti hämmästytti, täysin ajamattomana noin hyviä ajoja aivain erilaisella autolla kuin koskaan.