[tulokset lauantai]
[tulokset sunnuntai]
[live-video taltioinnit]

Lähtökohdat

Kouvolaan lähdettiin toiveikkaasti. Edellisen viikonlopun harjoituksissa vauhti oli ollut hyvää, ainoastaan 0.1 s kärjestä. Moottori sai kyllä "siipeensä" kun kaksi viikkoa ennen tätä kilpailua unohdimme vedet pois koneesta ja lämmöt 156 astetta. Moottoriin vaihdettiin mäntä ja O-renkaat joten uskoimme, että nyt vetäisi...
Olimme treenanneet ilman etujarrua vain yhden päivän sekä yhden sadepäivän. Muut harjoituspäivät Nixu oli ajanut etujarruilla.
Nixun kylki nyt kunnossa, joten moottorin huollon jälkeen uskomme menestykseen oli vahva.

Harjoituspäivä to 09.05.2013:

Moottori ei vetänyt suorilla, mutta siitä huolmimatta vauhti oli hyvää. Aina kun Nixu jäi hitusen suorilla, otti hän kiinni jarruissa. Päivän ajat 49.6 tasoa.

Virallinen harjoituspäivä pe 10.05.2013:

Sama meno jatkui perjantai aamupäivän harjoituksissa, Nixu jäi suorilla, mutta otti jarruissa kiinni. Aamupäivän ajat oli koko ajan 49.6 tasoa.

Sitten alkoi tapahtua jotain, vauhti alkoi hyytyä. Teimme kaikkemme, mekaanikko Kauri puhdisti kytkintä, joka tahtoi jumittaa. Lopulta vaihdettiin kokonaan. Pakoaukon säädintä huollettiin, kumi vaihdettiin. Mikään ei auttanut. Alalähdöt oli täysin kateissa.
Ei ollut kovin mukava fiilis lopettaa päivää, mutta mitään ei keksitty.

Myöhemmin kävi ilmi, että syy oli se, että vaihdoin iltapäivällä bensan joukkoon öljyksi XPS-öljyn. Tuo öljy oli se ei-täyssynteettinen, olisi pitänyt olla XPS-täyssynteettistä. Kun vaihdomme öljyn lauantai-prefinaaliin, koneen tehot palasivat edes perjantai aamupäivän tasolle.  
Suutimeksi valittui 160 (välillä ajoimme 162), takarattaaksi 74.
Aika 49.6.

 

KISAPÄIVÄ LA 11.05.2013.

Lauantaille oli luvattu kuivaa, mutta myös useita sadekuuroja, niitä ei sitten koskaan tullut vaikka toivoimme. Olimme kovin epätietoisia koska kone ei vetänyt.

Warm-up: sijoitus jotain.

Vain pari kierrosta, Nixu halusi ladata itseään aika-ajoon.

Aika-ajo: sijoitus 14.

Warmupin jälkeen Nixu sanoi, että kone ei vetänyt edelleenkään.
Silti Nixulta tuohon nähden hyvä sijoitus, auto oli hyvä ajaa.
Aika 49.5.

Erä A-B: lähtöpaikka 8. (ulkoreuna), sijoitus 11.

Huono startti, pudotusta yksi sija. Hieno nousu heti alussa, kierroksella kolme jo kuudentena. Lopussa "kahnausta", joiden "taistellut" hävisi kaikki.
Aika 49.8.

Erä B-C: lähtöpaikka 8.  (ulkoreuna), sijoitus keskeytys

Lähtö aika ok, mutta toisessa mutkassa kanssakilpailija jää "roikkumaan ulos" ja ajaa lopulta ylitse, Nixun käsi jää hitusen väliin. Moottorin jäähdytin saa osumaan (taipuu täysin), vedet ulos ja tuloksena keskeytys.

Pre-finaali: lähtöpaikka 20. (ulkoreuna), sijoitus 14.

Nixun paras ajo koko viikonloppuna, viidenneksi nopein kierrosaika.
Tähän ajoon olimme tajunneet, että SE ÖLJY! Vaihdoimme myös kaasuttimen neulaa alemmaksi.
Nousua lähdössä neljä sijaa ja poimien kuljettaja kerrallaan vielä muutaman sijan.
Aika 49.5.

Finaali: lähtöpaikka 14. (ulkoreuna) , sijoitus 11.

Nixulta hyvä lähtö ja ensimmäinen kierros, nousee heti ensimmäisten kierrosten aikana yhdeksänneksi.
Nyt alkaa näkyä viime kauden ajamattomuus, "ajosilmä" on hiukan hukassa ja omat ohitustilanteet kestävät ja menevät pitkäksi, samoin ohittaessa tuhraantuu paljon aikaa ja jo taakse jääneet kilpailijat pääsevät taas kantaan ja rittämään ohitusta.
Takapakkia tule pari sijaa ja "kultainen ananas" jää käteen (eli ensimmäinen palkinnotta jäävä).
Aika 49.8.

Yhteenveto lauantaista:

Oli vaikeaa katsoa kuskin tuskaa kun moottori ei vetäntyt ja kuski joutui yliyrittämään.
Nixu sortui muutaman kerran kanssakilpailijan ohittaessa jäämään roikkumaan ulos liiian pitkäksi aikaa, jolloin jo taaksejäänet kanssakilpailijat saivat kiinni ja pääsivät yrittämään ohitusta.

 

KISAPÄIVÄ SU 12.05.2013:

Sunnuntaille oli luvattu koko päiväksi aurinkoista.

Warmup: sijoitus jotain.

Jälleen vain pari kierrosta.

Aika-ajo: sijoitus 12.

Nixun nopein viikonlopun aika, auto oli siliti melko vaikea ajaa, varsinkin toiseksi viimeisen mutkan jarrutus.
Aika 49.4.

Erä B-C: lähtöpaikka 8. (ulkoreuna), sijoitus 11.

Huono startti, pudotusta yksi sija. Kulku ei kohdillaan ja sijoituksen menetyksiä myös lopussa.
Aika 49.8.

Erä A-C: lähtöpaikka 8.  (ulkoreuna), sijoitus 20.

Lähtö aika ok, nousua silti vain yksi sija. Lähdössä iso kolari, mutta Nixu ehtii reagoida. Nixun ajo hyvää, poimii viiteen ensimmäiseen kierrokseen kilpailijan toisensa jälkeen nousten jo tavoittelemaan kolmatta siijaa.
Mutta Nixun ohittaessa kanssakilpailijalta irtoaa takarengas, Nixu joutuu väistämään, vauhti pysähtyy täysin ja jo taakse jäänyt letka pääsee ajamaan Nixun kiinni. Sen jälkeen tiukkaa taistelua, joissa Nixu jää aina toiseksi, se "ajosilmä"...

Lopulta Nixun ajo rauhoittuu, hän ajaa kanssakilpailijan kiinni viimeisellä kierroksella ja yrittää ohitusta. Kanssakilpailja ajaa takakulmaan, Nixu pitkälle nurmikolle ja sijoitus vaihtuu kahdeksanneksasta 19:sta.
Kanssakilpailija saa aikasakon, mutta mitäs se taas Nixua hyödyttää... Siliti yksi viikonlopun parhaista ajoista.
Aika 49.7.

Pre-finaali: lähtöpaikka 20. (uilkoreuna), sijoitus 14.

Nixulta hyvä lähtö ja ensimmäinen kierros, sijoitus nousee ensimmäisellä kierroksella kuusi sijaa. Melko tasapainoinen ja kerrankin rauhallinen ajo tilanteiden suhteen (ei tilanteita ;)
Aika 49.6.

Finaali: lähtöpaikka 14. (ulkoreuna), sijoitus 18.

Huono lähtö ja sijoitus tippuu heti alussa. Ajo silti suht ok, moottori ei vedä sitten yhtään.
Aika 49.8.

Yhteenveto sunnuntaista:

Nixun kisapäivistä yleensä sunnuntait sujuvat, nyt ei. Aika-ajo oli hyvä, samoin erä A-C kunnes sattui tuo kanssakilpailijan renkaan lähteminen. Kilipailutuntuman puute saa itseluottamuksen taipuilemaan pienistä vastenkäymisisistä. 
Sunnuntain pre-finaali ja finaali näytti merkkejä kuitenkin "ajosilmän" ja rytmin löytymisestä.

 

Yhteenveto viikonlopusta:

Nixun ajoa häiritsee selkeästi viimekauden vähäisten kilpailujen määrä. Uskon kyllä, että rytmi ja tilannetaju löytyy. Olisi pitänyt tajuta ja ajattaa mm. keväällä Porin Kevätpäräyksessä.
Samoin etujarruilla treenaaminen on sotkenut ajoa, mutta tuo treenaaminen on kaikki kotiinpäin ajatellen Italian kisaa, joka on jo puolentoista viikon päästä.

Moottori täytyy toimittaa täydelliseen huoltoon, pieni huolto ei palauttanut sitä sellaiseksi mitä sen pitäisi olla. Vaatinee laakereiden vaihtoa.

Odotuksiin nähden kisa meni reilusti alakanttiin, mutta sellaista moottoriurheilu välillä on... Välillä onnistuu, välillä ei... On vain aina noustava takaisin...